In een HX is de boiler stabiel, maar het systeem in geheel is niet zo 'stabiel' en gebruiksvriendelijk als een PID systeem:
je moet flushen, een waterdansjes doen, omdat als hij ff stilstaat hij overhit is, enzo terug op de juiste temp te laten komen.. (bekend gegeven)
het is veel moeilijker om een graadje te veranderen dan bij een PID systeem..
En een PID systeem in HX heeft geen nut (ook al fel besproken)
Met een dubbele boiler PID kan je: 1 boiler afzetten als je hem niet gebruikt (minder energie verbruik)
De brew-boiler staat minder hoog: minder energie verbruik
hij is tot op 1 graad nauwkeurig, dus ben je een echte koffie neurd kan je op smaak gaan spelen op je bonen en een graadje meer/ minder zetten
veel horeca zaken gebruiken een HX,
maar er is een duidelijke trent dat de kwaliteit koffie-zaken overstappen naar een dubbel boiler systeem.. Hier is een prachtig vb van een groot machientje:
http://www.synesso.com/default.aspx?ID=7
het is dus een kwestie van voorkeur..
(de mijne (is duidelijk

): een dubbel boiler met PID)
Wil je kwaliteit, dan wil je over alle variabelen kunne waken