6
door @3aan
Nou daar gaat die dan, ik ben een beetje gedesillusioneerd van deze, had me er veel meer van voorgesteld, ik heb het gevoel dat design boven functie gaat, ik wil best een soort review schrijven zal alleen niet ten gunste van zijn, helaas het leek me een leuk ding
Vooral het schoonmaken is een crime, let wel goed schoonmaken, toen ik hem hier kreeg zaten er nogal wat aangekoekte residuen op en die heb ik eerst weg moeten poetsen om de smaak niet te laten beïnvloeden, het was per slot van rekening al een Demomodel, maar als het goed is was die nu wel goed schoon, toch?
Het apparaat is zoals op de foto's, vind het echter een redelijk lomp ding, niet makkelijk te openen na een brouwsessie, moest er een lepeltje tussen zetten om het vacuüm te lossen, staat ook in de beschrijving.
Tevens bleef er veel zweefkoffiestof achter in de vloeistof, die heb ik dus maar weer door een papieren filter gekieperd.
Nu maak ik al een tijdje op een andere manier iets in de trant van Dutch Coffee, dat idee is na "de beleef" ontstaan, ik doe namelijk 200 gram grof gemalen koffie los in een 1 liter cafetiere en laat die 24 uur staan en zeef ik het geheel door een papieren filter, ik gebruik verschillend S.O. en af een toe een mix van 2.
Om even terug te komen op de Hourglass, Je moet de filter vullen maar niet volledig vol een beetje onder de rand moet je blijven dat vergemakkelijkt het aandrukken van de filter in de houder, toen ik de eerste keer met lampje naar de substantie gluurde, dacht ik van dat wordt een slappe hap, toen omgekeerd en dat liep bijzonder vlot door het filterdeel naar beneden, even geopend met het lepeltje want ik kon draaien en rommelen wat ik wilde het ging niet echt makkelijk, dan had ik toch wel een fiefie of een foefie ingebouwd om dit soort rariteiten te voorkomen, een vacuümonluchtertje oid. moet toch zoiets al van een Vacuvin, wat minder groot in te fabriceren zijn?!
Na het apparaat weer gesloten te hebben het geheel weer omgekeerd zodat de koffie verder kon brouwen, het brouwsel was al troebel en was na nog eens 24 uur nog wat troebeler geworden, dit in een goed met heet water gereinigde fles blanke fles gegoten en bah het leek wel een bakkie uit een mokkapotje, dat wilde ik niet proeven dus het geheel door een papieren filter gekieperd en 2 uur laten doorlekken, had een filtertje met een heel klein gaatje genomen, daarna was het helder maar nog steeds niet zo sterk als uit de Cafetiere methode, ik heb er 3x een aangelengd bakkie mee gemaakt, maar kon me niet bekoren zonde van m'n Yirgacheffe, deze had ik redelijk grof gemalen met de MC
Ik hoop dat de volgende er meer plezier aan beleefd.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.