troebel water Gaggia Classic

1
Zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Marcel en ben nieuw op dit forum en in de wereld van de espresso.

Na jarenlang theezetten etc begin ik de smaak van de espresso letterlijk en figuurlijk te pakken te krijgen.

Om niet gelijk enorm te investeren een 2e hands Gaggia Classic aangeschaft. Volgens de verkoper een bakkie of 10 mee gezet maar wel een jaar stilgestaan. Maler wordt een 2e hands horecamaler. Hier ga ik even rustig de tijd voor nemen om deze uit te zoeken.

Probleem met de Gaggia Classic is als volgt. Na thuiskomst de Gaggia even laten lopen om de waterkwaliteit te controleren. Hier kwam behoorlijk troebel water uit en kalk. Met Cafiza de boel gereinigd en 2x ontkalkt. Flink doorgespoeld met misschien wel 5 liter door de kop en door de stoompijp.

Het water blijft ligt troebel. Na 10 seconden trekt het aardig op en na een minuut is het volledig helder MAAR er blijft een soort van residu aan het oppervlakte achter. Aan de rand van het glas, als een cirkel.

Mijn gevoel zegt me ergens dat dit niet helemaal goed zit. Er ligt geen kalk of ander verdacht materiaal meer op de bodem.

Weet iemand wat dit is en of dit kwaad kan?

Alvast bedankt!!!!

Re: troebel water Gaggia Classic

8
Als je ge'Google'd hebt, zul je wel meer zwaar verkalkte Gaggia's gezien hebben.
Lastig te zeggen in welke staat de jouwe is, maar dat er meer dan 10x gebruik van is gemaakt lijkt me duidelijk...als de verkoper in Z-Limburg woont, kan het best zijn dat de boiler vrijwel dicht zit met kalk...je kunt zelf opzoeken wat het kalkgehalte in jouw/zijn regio is.

Door het ontkalken, dwz poeder erin, opwarmen, 15 min laten staan, spoelen...denk ik niet dat dat veel uitmaakt...als alles verder goed werkt zou ik zo'n onthardingszak in de tank leggen en het gewoon proberen, een beetje kalk in een boiler kan geen kwaad.

Er word regelmatig een corrosief ontkalkingsmiddel gebruikt, dat niet geschikt is voor aluminium, dat geeft problemen in zo'n boiler.
Als je zoekt, moet je ook restauratie projecten vinden, maar dat lijkt me vor jouw machine overkill.

http://www.thuisbarista.nl/forum/viewto ... f=3&t=1975