Pannen en wat doe je er mee

1
Gisteren kwamen ze binnen, mijn nieuwe koekenpannen. Twee maal debuyer de be, 26 en 28 cm rond. En een Debuyer natural (dunner). Als eerste het inbranden, olie en zout en hierna zijn de koekenpannen klaar voor gebruik. Vrouw vind ze ietsje te zwaar maar ja goed voor je spierballen zeg maar. Je slaat er een inbreker mee dood en kan vervolgens gerust een ei mee bakken. Heb alleen nog twee crepes pannetjes met antiaanbak laag. Rest gaat allemaal weg.
Afbeelding

Afbeelding
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Pannen en wat doe je er mee

2
Ik heb er ook drie. Fijne, onverwoestbare pannen, na jaren op gas nog altijd volledig vlak. Het gewicht vind ik erg meevallen, mijn gietijzeren koekenpan is een stuk zwaarder. Warmtegeleiding vind ik goed, maar niet geweldig. Maar ze kosten niet eens een fortuin, dus dat vind ik te vergeven.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Pannen en wat doe je er mee

4
Leuk spul, ik heb er ook 1 van deBuyer. De crêpe pan maar weet de diameter niet meer.
Verder alles gietijzer en RVS, ook geen pannen met antiaanbaklaag hier. De pannen van Ronneby Bruk zijn trouwens ook geweldig en in het bijzonder de grillpan maar die is nog wat zwaarder dan die je nu hebt, zal je vrouw niet accepteren ben ik bang. Ben er zelf echt fan van, heb ze al 10 jaar en gaat nog wel 100 jaar mee en bakt/grilt echt geweldig door de scherpe randen van het patroon.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!