Mijn espresso is redelijk on fleek, maar niet iedereen is ‘s ochtends in voor een goeie espresso. Dat moet dan een ‘normale koffie’ of een cappuccino zijn. Maar hoe trek je in godsnaam een redelijke normale koffie uit een Pavoni?
Ik ben niet bereid om de maalgraad steeds te switchen voor een lungo, omdat ik hem dan steeds weer helemaal moet instellen op espresso. Dit maakt het natuurlijk lastiger. Ook een Americano bleek niet helemaal naar wens. (Ik vond hem wel prima eigenlijk...)
Wie heeft de formule om een redelijke lungo te zetten zonder maalgraad aan te passen?
Of wellicht tips hoe een goede cappuccino te zetten? De melk weet ik te regelen met een ouderwetse opschuimer, want het stoompijpje met drie gaatjes blijft maar mislukken. Maar zet je een capu met een espresso, twee, een lungo?
Dank voor de tips alvast!
Goeie lungo uit een Pavoni zonder maalgraad aan te passen?
1La Pavoni Professional post mil. / Aergrind / Aeropress / V60