Zie hieronder een impressie van het branden op het fornuis in een gietijzeren pan.
Ik heb de bonen eerst gewassen. Daarna in de pan die verhit was tot ongeveer 180c. Toen op wokpit (laagste stand) geroosterd. Totale tijd ongeveer 20min. Daarna ben ik gaan koelen en zeven. Nu in de cafévac.
Volgens mij niet tot de tweede krack gekomen, wel ruim voorbij de eerste krack. Zo voor de eerste keer donker genoeg. Met de afzuigkap op hoge stand is het wel een kwestie van heel goed luisteren

Ben bewust dat dit qua kwaliteit waarschijnlijk niet in de buurt komt van een koffiebrander, maar het is wel een leuke, gemakkelijke en goedkope manier om zelf te branden en zeker voor herhaling vatbaar. Dus bij de volgende bestelling worden ook zeker wat groene bonen besteld.
Kleine vraag: afgezien of het lekker is of niet is het nog slim om van deze oude batch groene bonen nog een espresso te proberen? Of beter maar niet doen?






Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk