Vibiemme Domobar wordt (veel) te heet
Geplaatst: wo 20 mar 2019, 11:04
Goedemorgen,
Ik heb hulp nodig bij het repareren van het temperatuurbeheer van mijn Vibiemme Domobar. Als hij langer dan 15 minuten aanstaat, is het een soort kwade hogedrukstoommachine: vreselijk heet, eindeloos laten doorlopen om een beetje op aangename temperatuur te komen, heel onprettig, goeie koffie bijna niet mogelijk. Daar wil ik iets aan doen.
Nu er een Lelit Bianca op mijn aanrecht staat, weet ik weer wat het is om espresso te maken met een machine die op de juiste temperatuur is. Allemachtig, wat een opluchting
Mijn oude Vibiemme Domobar - bouwjaar 2004, gekocht in 2012 - werd te heet. Ik heb hem binnengebracht om te repareren, en de pressostaat is vervangen (????? denk ik toch, ik weet het niet precies meer). In ieder geval, ik heb goed meegekeken, en dacht: dat is niet zo moeilijk, de volgende keer doe ik het zelf.
Ok, ik was twee weken in de koffiehemel, de temperatuur was stabiel, de espresso aanmerkelijk beter dan ik hem in lang gedronken had, maar toen was t weer mis. Ik had geen zin om weer uit Gent naar Nederland te rijden (er is hier bij mijn weten geen onderhoudsservice), dus ik heb t er maar bij gelaten.
Nu wil ik de Vibiemme verkopen- ik denk dat iemand er nog veel plezier van kan hebben, en ik heb al een koper - maar eerst moet die temperatuur worden opgelost. En het gaat verder dan die pressostaat vervangen, dat is duidelijk. Is het iets met de bekabeling? Zijn er nog dingen die meespelen met het temperatuurbeheer?
Ik heb op dit moment zeer beperkte kennis van de precieze werking van de machine, maar ik leer graag en snel, en ik ben redelijk handig . Heeft iemand een tip waar ik kan beginnen zoeken? En is er een plek waar ik gemakkelijk aan onderdelen kan komen?
Alvast veel dank!
Ik heb hulp nodig bij het repareren van het temperatuurbeheer van mijn Vibiemme Domobar. Als hij langer dan 15 minuten aanstaat, is het een soort kwade hogedrukstoommachine: vreselijk heet, eindeloos laten doorlopen om een beetje op aangename temperatuur te komen, heel onprettig, goeie koffie bijna niet mogelijk. Daar wil ik iets aan doen.
Nu er een Lelit Bianca op mijn aanrecht staat, weet ik weer wat het is om espresso te maken met een machine die op de juiste temperatuur is. Allemachtig, wat een opluchting
Mijn oude Vibiemme Domobar - bouwjaar 2004, gekocht in 2012 - werd te heet. Ik heb hem binnengebracht om te repareren, en de pressostaat is vervangen (????? denk ik toch, ik weet het niet precies meer). In ieder geval, ik heb goed meegekeken, en dacht: dat is niet zo moeilijk, de volgende keer doe ik het zelf.
Ok, ik was twee weken in de koffiehemel, de temperatuur was stabiel, de espresso aanmerkelijk beter dan ik hem in lang gedronken had, maar toen was t weer mis. Ik had geen zin om weer uit Gent naar Nederland te rijden (er is hier bij mijn weten geen onderhoudsservice), dus ik heb t er maar bij gelaten.
Nu wil ik de Vibiemme verkopen- ik denk dat iemand er nog veel plezier van kan hebben, en ik heb al een koper - maar eerst moet die temperatuur worden opgelost. En het gaat verder dan die pressostaat vervangen, dat is duidelijk. Is het iets met de bekabeling? Zijn er nog dingen die meespelen met het temperatuurbeheer?
Ik heb op dit moment zeer beperkte kennis van de precieze werking van de machine, maar ik leer graag en snel, en ik ben redelijk handig . Heeft iemand een tip waar ik kan beginnen zoeken? En is er een plek waar ik gemakkelijk aan onderdelen kan komen?
Alvast veel dank!