Re: Het grote broodbaktopic

2296
cremalover schreef:
bobbee schreef: ma 08 apr 2019, 17:05 4 uurs? Plofkippenbrood!
Nee.Gewoon desem.Zelfgemalen tarwe.
Kneden om 11 uur.
2 uur voorrijzen op Pompei.
2 uur narijs op Pompei.
Daarna de oven in voor 40 minuten op 270.
Om kwart over 4 klaar.
Gaaf!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2297
bobbee schreef: ma 08 apr 2019, 18:17
cremalover schreef:
bobbee schreef: ma 08 apr 2019, 17:05 4 uurs? Plofkippenbrood!
Nee.Gewoon desem.Zelfgemalen tarwe.
Kneden om 11 uur.
2 uur voorrijzen op Pompei.
2 uur narijs op Pompei.
Daarna de oven in voor 40 minuten op 270.
Om kwart over 4 klaar.
Gaaf!
Ligt aan de temperatuur van de pompei.Heb het gevoel dat het bovenste rek precies de sweetspot voor het desem geeft.
Als ik het spul op het aanrecht laat rijzen kan ik op drie uur meer rekenen.
Uiteraard een minder zure smaak als bij lange rijs.Ik magwel zeggen dat de zuurtegraad bij deze snelheid volledig ontbreekt.
Dus niet voor iedereen.