Deze week ga ik beginnen aan mijn Square Mile coffee. Reuze benieuwd. Iemand ervaring mee?
Re: Wat drink je nu?
1312Zaterdag ben ik bij Capriole geweest op de Binckhorst in Den Haag. Zij branden 3 x per week. Van mijn dochter had ik al eerder proefpakketjes gekregen en de smaken zijn zeer goed.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Wat drink je nu?
1313Ik ben aan mijn laatste restje Ethiopia Beriti begonnen. Gekocht toen ik in Roemenië was.Tijs schreef:Deze week ga ik beginnen aan mijn Square Mile coffee. Reuze benieuwd. Iemand ervaring mee?
Het is een natural
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
1314Vorige week de 1e batch Sumatra (zelfgebrand) doorgeworsteld: geworsteld want op zoek naar enige brew ratio (een niet te snelle doorloop) verslikte zelfs de niche zich erin . Daarnaast dosering omhoog naar 18/19 en nog naroeren voor het tampen. Ik denk een week oud is echt iets te vroeg was en branding was nog onregelmatig. Ondanks dit alles proefde ik al wel potentie van deze boon... zit een hoop smaak in! 2e batch zit al in de pot maar mag even wat ouder worden. Ik geloof dat ik de beperkingen van de gene ook wel begin te merken . Nu weer even terug op de good old malabar...
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe
Re: Wat drink je nu?
1315Beperkingen van het espressoapparaat,dan de molen en nu de gene.mloes schreef: wo 10 apr 2019, 18:32 Vorige week de 1e batch Sumatra (zelfgebrand) doorgeworsteld: geworsteld want op zoek naar enige brew ratio (een niet te snelle doorloop) verslikte zelfs de niche zich erin . Daarnaast dosering omhoog naar 18/19 en nog naroeren voor het tampen. Ik denk een week oud is echt iets te vroeg was en branding was nog onregelmatig. Ondanks dit alles proefde ik al wel potentie van deze boon... zit een hoop smaak in! 2e batch zit al in de pot maar mag even wat ouder worden. Ik geloof dat ik de beperkingen van de gene ook wel begin te merken . Nu weer even terug op de good old malabar...
Ik weet niet wat je verwacht maar koffie is koffie.
Vind je het wel lekker?
Sommigen zijn op zoek en op zoek en eigenlijk drinken ze liever thee.
Zo zie ik ook die hele third wave golf.
Volgens mij geinitieerd door mensen die feitelijk niet van koffie houden.
Ze gaan op zoek naar fruit en weet ik niet wat voor zure smaken nog meer.
Dus gaan ze licht branden.
Koffie smaakt bitter.Ik hou van bitter.Zou ik niet van bitter houden ging ik aan de zoethout thee.
Je hebt hartstikke goede spullen.Daar ga je geen winst meer halen.Wat er niet in zit zit er niet in.
Als ik een Aberlouer Malt drink kan ik wel op zoek gaan naar fruit maar het is gemaakt van graan en fruit kom ik niet tegen.En ik drink het spul al 35 jaar.
Als ik me af en toe met een goeie Cognac verwen ,zoanl nu een Martell XO kom ik wel fruit tegen.Maar die is ook gemaakt van druiven.
Re: Wat drink je nu?
1316Zo ontzettend lekker.
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
Re: Wat drink je nu?
1317Vind je eerlijk gezegd wel erg kort door de bocht. Ik ben een enorme liefhebber van Laphroaig, een maatje van me is groot whiskey fan, maar heeft bij Laphroaig het gevoel dat hij op een stuk turf kauwt. Houdt hij nu ook niet van whiskey?cremalover schreef:Beperkingen van het espressoapparaat,dan de molen en nu de gene.mloes schreef: wo 10 apr 2019, 18:32 Vorige week de 1e batch Sumatra (zelfgebrand) doorgeworsteld: geworsteld want op zoek naar enige brew ratio (een niet te snelle doorloop) verslikte zelfs de niche zich erin . Daarnaast dosering omhoog naar 18/19 en nog naroeren voor het tampen. Ik denk een week oud is echt iets te vroeg was en branding was nog onregelmatig. Ondanks dit alles proefde ik al wel potentie van deze boon... zit een hoop smaak in! 2e batch zit al in de pot maar mag even wat ouder worden. Ik geloof dat ik de beperkingen van de gene ook wel begin te merken . Nu weer even terug op de good old malabar...
Ik weet niet wat je verwacht maar koffie is koffie.
Vind je het wel lekker?
Sommigen zijn op zoek en op zoek en eigenlijk drinken ze liever thee.
Zo zie ik ook die hele third wave golf.
Volgens mij geinitieerd door mensen die feitelijk niet van koffie houden.
Ze gaan op zoek naar fruit en weet ik niet wat voor zure smaken nog meer.
Dus gaan ze licht branden.
Koffie smaakt bitter.Ik hou van bitter.Zou ik niet van bitter houden ging ik aan de zoethout thee.
Je hebt hartstikke goede spullen.Daar ga je geen winst meer halen.Wat er niet in zit zit er niet in.
Als ik een Aberlouer Malt drink kan ik wel op zoek gaan naar fruit maar het is gemaakt van graan en fruit kom ik niet tegen.En ik drink het spul al 35 jaar.
Als ik me af en toe met een goeie Cognac verwen ,zoanl nu een Martell XO kom ik wel fruit tegen.Maar die is ook gemaakt van druiven.
Het is toch juist mooi dat eenieder weer op zoek is naar iets anders in koffie, en dat koffie zich er voor leent om er meer mee te doen dan donker branden en de bitters te benadrukken?
Alleen maar omdat lichtere brandingen een recentere ontwikkeling zijn betekent het toch niet dat dit geen koffie is? Als je jouw redeneerlijn volgt heb je maar geluk dat ze niet eerst lichte en toen donkere branding hebben ontdekt, anders zou je thee moeten gaan drinken
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
1318Het gaat meer over dat Loes nu aan de Gene twijfelt.Wijmaar schreef: vr 12 apr 2019, 17:55Vind je eerlijk gezegd wel erg kort door de bocht. Ik ben een enorme liefhebber van Laphroaig, een maatje van me is groot whiskey fan, maar heeft bij Laphroaig het gevoel dat hij op een stuk turf kauwt. Houdt hij nu ook niet van whiskey?cremalover schreef:Beperkingen van het espressoapparaat,dan de molen en nu de gene.mloes schreef: wo 10 apr 2019, 18:32 Vorige week de 1e batch Sumatra (zelfgebrand) doorgeworsteld: geworsteld want op zoek naar enige brew ratio (een niet te snelle doorloop) verslikte zelfs de niche zich erin . Daarnaast dosering omhoog naar 18/19 en nog naroeren voor het tampen. Ik denk een week oud is echt iets te vroeg was en branding was nog onregelmatig. Ondanks dit alles proefde ik al wel potentie van deze boon... zit een hoop smaak in! 2e batch zit al in de pot maar mag even wat ouder worden. Ik geloof dat ik de beperkingen van de gene ook wel begin te merken . Nu weer even terug op de good old malabar...
Ik weet niet wat je verwacht maar koffie is koffie.
Vind je het wel lekker?
Sommigen zijn op zoek en op zoek en eigenlijk drinken ze liever thee.
Zo zie ik ook die hele third wave golf.
Volgens mij geinitieerd door mensen die feitelijk niet van koffie houden.
Ze gaan op zoek naar fruit en weet ik niet wat voor zure smaken nog meer.
Dus gaan ze licht branden.
Koffie smaakt bitter.Ik hou van bitter.Zou ik niet van bitter houden ging ik aan de zoethout thee.
Je hebt hartstikke goede spullen.Daar ga je geen winst meer halen.Wat er niet in zit zit er niet in.
Als ik een Aberlouer Malt drink kan ik wel op zoek gaan naar fruit maar het is gemaakt van graan en fruit kom ik niet tegen.En ik drink het spul al 35 jaar.
Als ik me af en toe met een goeie Cognac verwen ,zoanl nu een Martell XO kom ik wel fruit tegen.Maar die is ook gemaakt van druiven.
Het is toch juist mooi dat eenieder weer op zoek is naar iets anders in koffie, en dat koffie zich er voor leent om er meer mee te doen dan donker branden en de bitters te benadrukken?
Alleen maar omdat lichtere brandingen een recentere ontwikkeling zijn betekent het toch niet dat dit geen koffie is? Als je jouw redeneerlijn volgt heb je maar geluk dat ze niet eerst lichte en toen donkere branding hebben ontdekt, anders zou je thee moeten gaan drinken
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Haar apparatuur is in het hogere segment.
Na machine en maler twijfelt ze nu aan de Gene.
Ik denk dat daar geen winst meer te behalen valt.
Re: Wat drink je nu?
1319https://youtu.be/pWdd6_ZxX8ccremalover schreef:Het gaat meer over dat Loes nu aan de Gene twijfelt.Wijmaar schreef: vr 12 apr 2019, 17:55Vind je eerlijk gezegd wel erg kort door de bocht. Ik ben een enorme liefhebber van Laphroaig, een maatje van me is groot whiskey fan, maar heeft bij Laphroaig het gevoel dat hij op een stuk turf kauwt. Houdt hij nu ook niet van whiskey?cremalover schreef: Beperkingen van het espressoapparaat,dan de molen en nu de gene.
Ik weet niet wat je verwacht maar koffie is koffie.
Vind je het wel lekker?
Sommigen zijn op zoek en op zoek en eigenlijk drinken ze liever thee.
Zo zie ik ook die hele third wave golf.
Volgens mij geinitieerd door mensen die feitelijk niet van koffie houden.
Ze gaan op zoek naar fruit en weet ik niet wat voor zure smaken nog meer.
Dus gaan ze licht branden.
Koffie smaakt bitter.Ik hou van bitter.Zou ik niet van bitter houden ging ik aan de zoethout thee.
Je hebt hartstikke goede spullen.Daar ga je geen winst meer halen.Wat er niet in zit zit er niet in.
Als ik een Aberlouer Malt drink kan ik wel op zoek gaan naar fruit maar het is gemaakt van graan en fruit kom ik niet tegen.En ik drink het spul al 35 jaar.
Als ik me af en toe met een goeie Cognac verwen ,zoanl nu een Martell XO kom ik wel fruit tegen.Maar die is ook gemaakt van druiven.
Het is toch juist mooi dat eenieder weer op zoek is naar iets anders in koffie, en dat koffie zich er voor leent om er meer mee te doen dan donker branden en de bitters te benadrukken?
Alleen maar omdat lichtere brandingen een recentere ontwikkeling zijn betekent het toch niet dat dit geen koffie is? Als je jouw redeneerlijn volgt heb je maar geluk dat ze niet eerst lichte en toen donkere branding hebben ontdekt, anders zou je thee moeten gaan drinken
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Haar apparatuur is in het hogere segment.
Na machine en maler twijfelt ze nu aan de Gene.
Ik denk dat daar geen winst meer te behalen valt.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
All things filter - Fortefied Mahlkönig Vario Steel Burrs & Comandante C40 - Doet u mij maar een met de hand gebrouwen bakkie.
Re: Wat drink je nu?
1320Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé
Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.