Wellicht is het ook zaak te wennen...
eigenlijk pas echt op jacht na een bezoek aan Napels, waar je eigenlijk nergens slechte koffie krijgt.
In vergelijking met Napolitaanse stijl koffie is bijna alles zuur. De Zuid-Italiaanse koffie is namelijk zeer donker gebrand. Zo donker dat alle van nature aanwezige zuren in koffie niet meer terug te proeven zijn.
De genoemde Brasil is al best een zuurarme koffie en Fascino is niet van het lichte branden. Maar toch is deze koffie een stuk complexer dan de Napolitaanse koffie. Wellicht eerst eens een Italian koffie gaan gebruiken? Die heeft Fascino namelijk ook. Die is zeker minder donker dan alles wat Napels te bieden heeft, maar zuurarmer dan je huidige Yellow Bourbon.
En anders zou ik zeggen nodig een ervaren koffieprater uit de buurt bij je thuis uit. Samen hebben jullie dan meteen door of het een smaak of techniek dingetje is. Hands on uitleg schiet ook meer op dat wat welgemeende en goed bedoelde tips over dosering, fijnheid, branding, doorloop, temperatuur etc.
Succes.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs