Re: Het grote broodbaktopic

2376
Pti schreef: zo 09 jun 2019, 12:41 Oud brood en tijd is 1/3e van de ingrediënten nodig voor wentelteefjes. Melk, eieren, boter en een snuf k'neel en het feest kan beginnen.
Ik geloof dat daar wel wat zachter/lichter brood voor is vereist dan ik had liggen.

In 1976 heb ik eens dermate ongelooflijk lekkere wentelteefjes (aldaar French Toast geheten) gegeten, als ontbijt, na een lange nachtelijke busreis van Seattle naar Vancouver, dat ik deze sensatie nog weleens heb geprobeerd te herhalen maar het valt altijd tegen, in vergelijking met die herinnering. Je moet er, idealiter, enigszins oververmoeid voor zijn, ook enorm hongerig en het helpt ook als je dan nog maar net 20 bent, dus een flinke verbranding hebt waardoor je niet in hoeft te zitten over hoeveel calorische waarden (eieren, boter, overvloedige maple syrup) er met een hap naar binnen worden gegaffeld.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic

2378
Pti schreef: zo 09 jun 2019, 15:56 en zeker niet om "aan de lijn" te blijven.
Precies ;-) Want hoewel ik van mezelf, als ik mijn ogen sluit, waarneem dat ik jong en atletisch ben, is er iets mis met vrijwel elk reflecterend object (spiegel, etalageruit) waardoor ik er als een wat gezette zestiger uit blijk te zien, van buitenaf bekeken weliswaar.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino