Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2436
bobbee schreef: wo 03 jul 2019, 11:12 Dus even kneden (of vormen) is beter voor het resultaat?
Lijkt wel zo -- vorige keer was het 's nachts nog warmer, maar lag het deeg in een kom te blubberen. Ik heb het toen weer wat gekneed zodat het niet zo'n slappe pap was, daarna in de vorm en zodra de oven warm was erin gezet en vervolgens is het in de oven nog flink gerezen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2439
https://nos.nl/artikel/2292536-jongeren ... -hoor.html
Peter Jeukens (57 jaar) heeft al bijna 30 jaar een bakkerij in Nijmegen en denkt erover om te stoppen. "Niet morgen gelijk hoor. Ik zou het fijn vinden als ik de komende jaren een jonge, enthousiaste jongen kan opleiden tot ondernemer die dan wellicht mijn zaak overneemt. Maar ja, ik denk dat de jeugd dit vak misschien een beetje oubollig vindt. De ict-sector vinden ze hip en zo, maar dat ik hier de mooiste producten maak, dat is toch geweldig? Laat ze maar eens komen kijken."
http://www.ikwileenbakkerij.nl
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino