Vandaag na twee maanden dagelijks gebruik, ik denk een kleine 8 kg koffie, heb ik de molen open gemaakt voor een schoonmaak.
Eerst even de hopper uitgesopt, afgedroogd en daarna op de machine om goed na te drogen.
De molen goed leeggemalen en daarna een handje urnex grindz erdoorheen.
In de hals zitten wat fines, verder niks geks.
The usual suspects een randje fines in de hoek gedrukt onder de bovenste maalschijfdrager.
Verder zijn de maalkamer en onderste maalschijfdrager verassend schoon, helemaal leeg gedraaid op eigen krachten.
Dit is alles wat ik uit de kamer en schijven en kunnen vegen. Ik weet zeker dat er nog ca een half tot een hele gram tussen de clumpcrusher en de maalkamer zit maar die maal ik er straks met het eerste shot gemakkelijk uit.
Als je geen hele vette koffie gebruikt zal schoonmaken van de molen nauwelijks nodig moeten zijn. De molen zou het met het goede leegdraaien ook moeten doen als single doser.