Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2545
Maandag bij het aanmaken rond 18:00 uur was het een mooi papje. Dan gaat het op de tegelkachel, de volgende ochtend rond 8:00 uur is de bovenste laag een beetje uitgedroogd door de warmte (daar is de foto van). De tegelkachel wordt rond 18:00 uur en 7:00 uur gestookt. Misschien moet ik het papje overdag meerdere keren checken op 'papjes-structuur'. Of ik zal het potje boven in de boekenkast plaatsen op 2 meter van de kachel. Ik had voor bovenop de kachel gekozen omdat het daar lekker warm wordt. Iets te dus.

groet,
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2547
bobbee schreef:En met iets anders afdekken. Plastic folie of in een pot met deksel. Dit laat teveel lucht door volgens mij.
Had ik inderdaad ook al geschreven. Droogt nu uit omdat vocht verdampt.
Even goed afdekken. Vanaf 18 graden is de temperatuur prima voor de bacteriën. 20 graden is mooi.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’