Twee broodjes met rozijnen, noten en koekkruiden. Deels desem, met 3,5g gist omdat ik niet zoveel tijd had
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2582Lekker voor de kerst!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2583De kerststollen voor dit jaar (3 x 700 gram, 1 x 1,4 kg).
Grotendeels gegist gevuld brood met 'home made' amandelspijs. Morgen afstrooien met poedersuiker.
Grotendeels gegist gevuld brood met 'home made' amandelspijs. Morgen afstrooien met poedersuiker.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2584Vandaag weer wat zuurdesem afgebakken:
2 x 100% witte bloem, 78% hydratatie (rechts)
2x 50% witte bloem + 50% volkoren, 87% hydratatie (links)
De batard van witte bloem is m'n best gelukte tot nu toe:
De 50/50 had wat hoger mogen rijzen (vormen blijft oefenen met deze hydratatie) maar was van binnen wel mooi en zeer smakelijk!
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
2 x 100% witte bloem, 78% hydratatie (rechts)
2x 50% witte bloem + 50% volkoren, 87% hydratatie (links)
De batard van witte bloem is m'n best gelukte tot nu toe:
De 50/50 had wat hoger mogen rijzen (vormen blijft oefenen met deze hydratatie) maar was van binnen wel mooi en zeer smakelijk!
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2585Mooie stollen!
En mooie broden hierboven. Dat broden met veel bloem meer rijzen is normaal. Die 50/50 broden zien er prima uit hoor!
En mooie broden hierboven. Dat broden met veel bloem meer rijzen is normaal. Die 50/50 broden zien er prima uit hoor!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2586Eerste zuurdesem van het jaar 2020.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2587LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2588Super.Ook snijplank is muziek naar mijn oren.fransg schreef: vr 03 jan 2020, 19:26 920F84D1-37F8-4F7A-B12C-4CC4A6FF2FAE.jpegFBD5F7E7-CC65-40DB-8DD9-EE8902E8F544.jpegA39BA81B-7BB3-4BBA-A8D2-27BA7D132380.jpeg
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2589Over snijplanken gesproken. Vandaag de behoorlijk gebruikte beuken snijplank maar eens over de vlakbank gehaald. Toch lekker als je gereedschap tot je beschikking hebt. Ook nog een brood gebakken, behoorlijke hydratie en kwam niet echt goed omhoog. Smaak is er lekker niet minder om
Eerste keer erover heen, hoeken worden al goed geraakt Compleet geschaafd, maar 2 mm eraf denk ik. Dat was genoeg. Hierna nog schuurmachine erover. Afgespoeld later en in olie gezet.
Eerste keer erover heen, hoeken worden al goed geraakt Compleet geschaafd, maar 2 mm eraf denk ik. Dat was genoeg. Hierna nog schuurmachine erover. Afgespoeld later en in olie gezet.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2590diktebank.mutsje schreef: za 04 jan 2020, 16:35 Over snijplanken gesproken. Vandaag de behoorlijk gebruikte beuken snijplank maar eens over de vlakbank gehaald. Toch lekker als je gereedschap tot je beschikking hebt. Ook nog een brood gebakken, behoorlijke hydratie en kwam niet echt goed omhoog. Smaak is er lekker niet minder om
Eerste keer erover heen, hoeken worden al goed geraakt
20200104_155011.jpg
Compleet geschaafd, maar 2 mm eraf denk ik. Dat was genoeg. Hierna nog schuurmachine erover. Afgespoeld later en in olie gezet.
20200104_155804.jpg
Nu nog met de frees een bloedgleuf langs de rand frezen.Handig bij het snijden van rood vlees.