Bid schreef: do 26 dec 2019, 18:12 Oh ja, waar kun je die temperatuur sticker krijgen voor op de groep? In china zie ik alleen tot 50C. Moet tot 100 gaan neem ik aan.
Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
Kuch
Bid schreef: do 26 dec 2019, 18:12 Oh ja, waar kun je die temperatuur sticker krijgen voor op de groep? In china zie ik alleen tot 50C. Moet tot 100 gaan neem ik aan.
Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
Ook bij een lever kun je timen.Bid schreef: ma 30 dec 2019, 19:18 Net een zakje light roast meegebracht van lévelt (Milano light roast). Geen idee hoe lang die al in die grote bussen zit maar hij smaakt prima. Zowel single basket (10g -> 25g) als double basket (14g -> 30g). Niet bitter. Beetje fruitig zelfs. Espresso's, geen cappu's.
Ik krijg sterk het vermoeden dat het veel te maken heeft met de maal graad. Waarmee ik wil zeggen dat koffie soort minder relevant lijkt dan de maal graad. Opeens had ik een maal graad waarbij de verschillende koffie soorten niet meer bitter smaakten.
Bij semi automatische machines kun je timen hoe lang de koffie doorloopt om b.v. 25g espresso te hebben. Hoe doe je dat bij levers?
Druk meter met siliconen slang besteld. Eens kijken of de druk wat omlaag kan.
En ja... Dan vallen de koffies in de horeca wel wat tegen. Das het bekende nadeel
Weet iemand welke maat afdichtringen voor de piston nodig zijn? Ik zie doorgaans 2 verschillende maten met 1mm verschil. (5mm set en er is een 6mm set, beide geschikt voor export en lusso)
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”