Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2697
Test hoe makkelijk je gezond brood kunt maken.
Gisterochtend graan gemalen, in een bak, water erbij, gist erbij, zout erbij, beetje olijfolie als broodverbeteraar en beetje doorroeren tot al droge bestanddelen zijn opgenomen.
Laten rijzen, uur of 3 tot het begon in te zakken. De koelkast in en vanochtend eruit gehaald. Broodjes vormen, in de oven en bakken. Klaar.
Is dus 100% vers gemalen graan. niks meer, niks minder. volkorenbrood! Erg smakelijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2700
Mooie creaties weer mannen! Ik heb mijn desem ook weer uit de koeling, en bijbehorende winterslaap, gehaald. Wonder boven wonder na een week of 8-10 weer springlevend binnen een paar dagen.

Vanochtend een poging gedaan om focaccia te maken. Gebruikte bloem kon de hoge hydratatie niet helemaal aan, dus ietsje minder gerezen dan gehoopt. Als er weer bloem te krijgen is eens in de herkansing met manitoba.

Ondanks dat erg smakelijk!!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk