Smaken: perzik, Mango, ananas, thee, aardbei en donkere chocolade. Eigenlijk gewoon een fruitmand voor bij de chocolade fondue

De bonen zijn in zakken gefermenteerd.

Ik ben ook overgestapt van een Brewtus naar een lever. Je krijgt nog meer beleving tijdens het zettenKeyser schreef: wo 08 apr 2020, 17:43 Leuk Bob! Keen staat ook nog op mijn wensenlijst.
Hoe lang laat jij je bonen rusten? Deze is 7 dagen geleden gebrand.
Zo'n Pavoni trekt mij steeds meer. Ik overweeg van mijn Brewtus naar een lever over te stappen. Hoe vind jij een Pavoni werken voor een cappuccino drinker? Schuimt hij goed? Veel koeltijd tussen shot en schuimen? En is het werkbaar bij verjaardagen?
Ik heb zelf de filterbox van Keen ook. Die Afrikaanse koffies zijn beide lekker; de Keniaan deed me denken aan frisse fruitpastilles met (uiteraard) limoensmaak, mooie body als je hem precies goed zet. De Ethiopiër gewoon een mooie frisse en open koffie, lekker fruitig.bobbee schreef:De koffie van keen is gebrand op een loring en die bonen kunnen wat later op gang komen lees je weleens. Maar dat hangt ook wel van de boon af en hoe ze gebrand zijn denk ik. Ik heb ze geproefd en vindt ze nog niet heel lekker. Of dat daadwerkelijk door de Loring komt, who knows?
De pavoni heeft met mij heel lang een haat verhouding gehad. Maar nu ik hem door heb kan ik niet meer terug.
Opschuimen is niet te vergelijken met zo'n brewtus, maar met een 1 gats stoomtipje lukt het mij nu zonder moeite met de pavoni.
Daar tegenover staat dat de machine met 10 minuten warm is en je kunt spelen met pre infusie en extractie beïnvloeden. Ik had espresso bijna opgegeven maar krijg nu de smaken in balans en daardoor lekker.
Apparaatje is ook mooi klein naast de niche, en kinderlijk eenvoudig in onderhoud!
Terugkoelen hoeft niet. Het is een boiler met een stoompijp en een zetgroep. En je moet de nieuwe versie hebben met dubbele wand groep. Zgn post millennium.
Die dubbele wand creëert eigenijk een soort mini boiler en wordt dus niet direct beïnvloed door het boiler water. Dan heb ik ook nog een teflon pakking tussen boiler en groep waardoor de warmte overdracht beperkt wordt en de druk naar 1 bar kan zonder oververhitting.
Ook komt er nog een niet officiële modificatie aan die de watertoevoer naar de ruimte tussen de wand en groep beïnvloed waardoor de temperatuur van de groep exact de zet temperatuur is.
Was bij zak 1 minder dan bij zak 2 overigens. Als ik naar mijn notities kijk dan zie ik bij 26 clicks op mijn comandante de beste resultaten staan; spins bij bloom, halverwege en na 2e pour. Dus grof gemalen en ietwat geagiteerd tijdens het zetten.bobbee schreef:Ik ben met de Peruaanse begonnen want 2 zakjes. Ik drink hem nu, heb hem wat heter gezet om te proberen wat zoeter te krijgen maar hij is idd pittig/scherp. Hoop dat hij beter wordt. Nu niet zo lekker eigenlijk...
De Kenya moet echt nog ontgassen, was nog niet goed. De Ethiopië was al zoet maar heel waterig en droog. Ook nog liggen denk ik.
Net even op de website gezocht en dit is de smaak omschrijving;
Juicy and sweet! A layered coffee that starts with grapey acidity and sweet tropical lychee notes, then rounds things out with a milk chocolaty finish.
Flavors: Lime, lychee, papaya, red grape, milk chocolate, hazelnut
Denk dat we toch iets niet goed doen...