Mijn pastarecept zoals ik het maak.Voor twee personen.
250 gram pasta bloem.
2 hele eieren.
8 eigeeltjes.
Evt. beetje olijfolie.Hoeft niet.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2752En als dat niet werkt, dan ligt het aan de bloem?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2753Nee.Kan ook aan de eieren liggen.Ik werk met scharreleieren van mijn eigen kippen.
Je behaalt met supwemarkteieren nooit hetzelfde resultaat..De kwaliteit van de pasta zal dan altijd minder zijn.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2754Vorige week ook paste gemaakt
200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2755Weer twee pleur alles bij mekaar broden.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.
Rest rogge,rest tarwe,beetje spelt,allerlei restjes zaden en wat zuurdesem en kruiden.
Niets afgewogen maar het deeg was kleddernat.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2756Top.mutsje schreef: wo 08 apr 2020, 22:24 Vorige week ook paste gemaakt
200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie
Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.
pasta.jpeg
Ik heb een paar pasta machines in de kast staan maar heb ze al 15 jaar niet meer aangeraakt.
Snij het gewoon met een mes in platte slierten.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2757Afgelopen tijd m'n starter twee keer per dag ververst, en gisteren / vandaag gebakken. Meest geslaagde poging tot nu toe . Die enorme oven rijs blijft gaaf om te zien!
50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem
80% hydratatie
Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
50% tarwebloem
25% spelt volkoren
20% tarwebloem volkoren
5% roggebloem
80% hydratatie
Volgens: https://www.theperfectloaf.com/spelt-ry ... ugh-bread/
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2758Smakelijk!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2759https://www.nbcnews.com/news/world/brit ... t-n1180536
Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.
Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you” zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.
Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
To keep up with the demand, the mill is focusing production on “85 percent extraction” brown flour, like that used in the National Loaf. This is far more efficient to make and allows for a healthier end product, he said.
“It is more nutritious than a white loaf, whether it’s bought from a supermarket, made yourself, or whatever. The more of the bran that you can get into the bread, the better it is for you,” McDowall said.
“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you” zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
2760Leuke post! Mensen worden wel vindingrijk in deze bijzondere tijd. Ze gaan de gekste dingen doen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’