Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2773
Gentlemen,

Ben door dit forum ook bezig met broodbakken, mijn eerste brood was vrij plat gebleven. Smaak was erg lekker, korst knapperig met licht chewy- achtige binnenkant.

Heb een kitchenaid, maar je ziet veel recepten van lange duur met slechts stretch & fold. Dus alles zonder deeghaak. Engelse marmelade met gember erop, allemachtig Godenspijs.

Heb wel moeite om deeg goed te krijgen bij hoge hydratie. Na autolyse blijft het wel eens als velpon aan je vingers kleven. Blijft leerproces.

Over desemstarter, om die goed actief te krijgen werkt toevoeging roggemeel en/of scheutje honing erg goed, ben ik nu achtergekomen.

Ik hou dapper vol.

Dank voor de foto's met toelichting. Leer er veel van.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2775
Lekker brood allemaal.

En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed...
Afbeelding


Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.

1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2777
bobbee schreef:Lekker brood allemaal.

En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed...
Afbeelding


Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.

1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hoe heb je het kneden gedaan? Grote spiraal mixer of stretch en fold?

Afgelopen weken ook lekker door gebakken:

Croissants poging 2:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Zuurdesem roggebrood voor Smørrebrod

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Witte melkbollen

Afbeelding
Afbeelding


Busbrood met pompoenpitten

Afbeelding
Afbeelding


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2779

Wijmaar schreef:....
Eerst met de kleine spiraalkneder, later stretch and folds.

Ik heb vandaag voor de grap zuurdesem broodje gemaakt met de goedkope lidl patentbloem. 50 Cent per kg.
70% hydratatie is veel teveel voor deze bloem maar op zich niet verkeerd icm de rijstijd voor een desembrood. Was te verwachten.
Ga het nog eens proberen maar dan 60% hydratatie.
Gebakken in gietijzeren pan want deeg had geen spanning dus zakte uit. Die hield het mooi bijelkaar.
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’