Re: maler schoonmaken

11
Mutti schreef:Wat bedoel je precies met kalibreren?
Ik heb heb nu alleen maar gespeeld met de fijnheid van de korrels, en het gewicht hetzelfde gehouden.

De molen kan nog wel iets fijner, en als hij op de fijnste stand staat, net een tikje terug vanaf het raken van de maalschijven, dan komt er bijna geen koffie doorheen.
Ik kom nu op een doorlooptijd van 30s dus misschien had ik iets te snel geoordeeld.
Ook zie ik op de manometer van de machine dat de druk oploopt tot 10 bar tijdens het koffiezetten, dit is normaal ingesteld op 9 toch? dat zorgt waarschijnlijk ook voor een kortere doorlooptijd.
Calibreren heb je eigenlijk binnen je mogelijkheden al gedaan. Erop draaien, schijven raken elkaar net, en dan een halve draai terug. Binnen die marge kan je gegeven een bepaalde koffie gaan finetunen qua maalgraad. Zou even eerst experimenteren met je maalgraad. Zoals je zelf al aangaf, misschien was.je te vlug. Zou met heel kleine stapjes verschil werken. Kost je wat koffie, maar op enig moment je wel de perfecte instelling.

Afbeelding