Flojetr wordt gebruikt icm een externe watertank. Die gasten hebben geen vast water ter beschikking. Bijvoorbeeld als de machine in de woonkamer staat.turboyeast schreef: zo 04 okt 2020, 10:36Een flojet is niet meer of minder dan een pomp die aanslaat bij een drukval in de leiding. De modernere machines hebben een voeler icm met een magneetklep. De oudere machines hebben een handvulling en geen electronica als zodanig...cremalover schreef: Erzijn er die een Flojet gebruiken. Externe watertank. Heb ik me nooit in verdiept. Ik vermoed dat er een pomp bij nodig is.
Maar een Pompei is een 100% horecamachine die van 1 tot 5 groeps leverbaar zijn.
Boiler wordt gevoed vanuit de waterleiding.
Als de voeler geen water voelt wordt een magneetklep geopend en stroomt water met leidingdruk de boiler binnen.
Zelfde als bij mijn Strega destijds.
Cheers, TY
Mij ontgaat de zin er van. Het enige echte voordeel van een lever is het ontbreken van een pomp en pompgeluid. Smaaktechnisch valt het verschil wel mee.