Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3402
bobbee schreef: vr 27 nov 2020, 18:23 Ik ben een nieuwe desem gaan maken. Mijn vertrouwen in de oude is er niet meer. Telkens wisselende resultaten en toen ik door wat foto's van een paar jaar terug bladerde en die broden zag, die er veel mooier gerezen uitzagen, dacht ik om maar eens een nieuwe te gaan maken. Ik ben benieuwd.
Net uit de oven.
Desem 10 jaar oud.Wordt volgens mij met de jaren alleen maar beter.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3405
bobbee schreef: za 28 nov 2020, 19:04
cremalover schreef: Net uit de oven.
Desem 10 jaar oud.Wordt volgens mij met de jaren alleen maar beter.
Hoeveel postzegels wil je voor wat van jouw starter?
Afbeelding
Afbeelding
:D
dat heeft met het desem niks te maken. daarom zei ik al mijn desem is 10 jaar oud en doet het nog steeds.
Als ik morgen nieuwe starter maak from scratch lukken mijn desembroden over een week ook.
Mijhn desem is er echt niet op vooruit gegaan in 10 jaar tijd.
gewoon kwestie van veel broden bakken. Ervaring.
Ik zei al dat ik ongeveer 2000 desembroden gebakken heb.
Truuk zit in gevoel voor het deeg krijgen en wanneer je het ding de oven in moet schuiven.