Re: Ponte Vecchio Export | beginnerstips

21

meg schreef: Ik werk nu meestal met 9 gr enkel bakje of 10 /11 gr in de dubbele uitvoering, met een 25 - 27 gram espresso als resultaat.
Wat werkt bij jou het beste?

Vanmorgen heb ik het helemaal anders gedaan dan eerst: 10 gram in het dubbele bakje, de tamper alleen gebruikt om te verdelen zonder aan te drukken (alleen licht draaien) en maar 1 pull met 15 seconden pre-infusie (hendel helemaal onderaan). Resultaat: mijn eerste 'zoete' espresso!!!
Afbeelding


Het koekje bleek overigens blubber te zijn maar blijkbaar kan je op die manier wel iets heel lekkers brouwen.

PS En dat met dezelfde Fascino Initio Pittig (budget) bonen van 12 euro per kilo die ik eerst niet lekker vond ruiken (nu wel).

Re: Ponte Vecchio Export | beginnerstips

23
9 gram enkel bakje lijkt bij mij wat beter te werken. Met de dubbele heb je wel meteen een groter volume. Nadeel van de dubbele met relatief weinig koffie is dat de puck eerder channeling vertoont bij een tweede move. Me lijkt dat amper tampen dit nog meer in de hand zal werken.
Maar voor de duidelijkheid, dit is mijn beleving. De echte experts zullen zich bij het lezen ws achter de oren krabben :lol:
Gewoon lekker door experimenteren!

Re: Ponte Vecchio Export | beginnerstips

24
De PVE weer teruggestuurd naar Duitsland. Bleek toch een wat ouder model te zijn, wellicht oude voorraad die aan het personeel weggegeven is.

Anyway, was leuk om er even mee te testen! Paar hele lekkere shots eruit gehaald wat aangeeft dat de potentie groot is. Zelfs voor een beginner als ik.

Wat me tegenstond was de workflow voor 2 cappuccino's: 2 espresso's zetten is toch gedoe en niet handig als intussen je melk staat af te koelen.

Nu verder met de Lelit Anna i.c.m. de Eureka maler.

Oh ja, heb ook een V60 setje gekocht Switchen tussen espresso en filtermaling is niet handig met de Eureka => maar eens kijken naar een aparte (hand?)maler.