Nu is het niet ongewoon voor latte-art artiesten om ook nog wat van de crèma te laten zien hoor. Dus dat niet alles wit is na het schenken zegt nog niets over de kwaliteit van je schuim...
Dat gezegd hebbende: over dat verschil in dikte van je melk boven-, en onderin je kannetje...tja, leer er maar mee leven!

. Nee serieus, dat is vrij normaal. Door direct na het stomen de melk stevig rond te (blijven) walsen ga je de scheiding tussen melk en schuim wat tegen, maar totaal homogeen zal het waarschijnlijk toch niet worden. Vaak zie je ook dat ze bij wedstrijden het eerste (stijfste) gedeelte eerst even in en andere kan schenken, en pas daarna met de latte art aan de slag gaan.
Dat met eerst het eerste kopje halfvol schenken en daarna de tweede... etc. heb ik ook wel geprobeerd, maar daarna lukt het niet meer zo goed om er nog leuke figuurtjes in te schenken. Als het je echter louter om de stevigheid van de melk is te doen: waarom niet?
Maar het walsen van de melk is eigenlijk het enige dat ik weet dat enigszins helpt om de homogeniteit te bewaren (en niet te lang wachten met schenken, natuurlijk).