B003 schreef: di 07 sep 2021, 19:34
En de schuif helpt misschien meteen ook tegen popcorning.
Maar de man van Eureka die Social media doet wist dat dus desgevraagd allemaal niet te duiden.
Ik heb de indruk dat ze hebben willen 'inspelen' op de trend die er nu eenmaal is, tot veler verbazing, naar single dosing.
“Single-dose grinding has been experiencing a significant growth in the last few years,” Mattia Sgreccia, marketing and sales manager for Eureka, told Daily Coffee News. “At its origin a few years ago, this segment represented a very small niche. Nowadays, although it can still be defined as a niche, it is literally a fast-growing one as well as one of the most interesting trends within the whole coffee sector.”
Sgreccia said the grinder responds to demand in both high-end home and commercial settings for single-dose solutions that can minimize cross-contamination of coffees and their flavors.
“Mignon Single Dose responds exactly to these needs by providing flexibility and the privilege to be free to switch coffee whenever you want,” said Sgreccia. “Another driver is definitively the trend, more and more widespread, to test special coffee blends and single-origin coffees that are usually very expensive, so the baristas require a grinder which is able to not waste their coffee.”
Ze hebben de 'trend' erkend. De vraag naar SD grinders is nu eenmaal daar, zeker afgelopen Covid-19 thuiswerk jaar met voor een aantal klanten meer besteedbaar inkomen voor dat spul en meer thuis koffie zetten.
Voordelen die worden gezien:
1) flexibility and the privilege to be free to switch coffee whenever you want
2) single-dose solutions that can minimize cross-contamination of coffees and their flavors.
3) test special coffee blends and single-origin coffees that are usually very expensive, so the baristas require a grinder which is able to not waste their coffee.
Ik lees dat als "de luxe en vrijheid om extra moeilijk te doen en dat dan weer zo gemakkelijk mogelijk te maken"
Een prima idee, zeker als de vraag er is en de klanten er serieus geld voor over hebben.
Wie in een koffiebedrijf / branderij even snel een speciale koffie wil testen heeft al een EK43 of ander joekel staan.
De kleintjes zijn voor thuis. Wie daar een Heel Duur zakje koffie heeft gekocht en zo min mogelijk wil verspillen of 'contamineren' kan die het beste in een gewone maler, XL bijvoorbeeld doen, de afstelling minimaal aanpassen in de loop van de dagen en zorgeloos genieten.
Als de hopper bijna ledig is, merk je dat het maalsel al iets lastiger wordt en als je alleen de afgewogen boontjes erin doet heb je dat nog meer, incl stuiteren en dergelijke. Vind je dat leuk, dan is het leuk!