Re: Hoeveel energie gebruik je voor je branding?

2
https://kostverlorenvaart.blogspot.com/ ... nergy.html

Airflow bij opwarmen verlaagd waardoor minder warmte weg wordt geblazen in die fase. Het tweaken kostte at energie want intussen stond de machine te draaien / blazen (wel met verwarming uit).

Ik had de airflow eerder hoger om de warmte zodoende goed te verdelen. ET is zeker in het begin lager doordat de 'uitlaat' inderdaad minder is verhit. Voor de branding zelf lijkt het verder prima.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Hoeveel energie gebruik je voor je branding?

4
Ik probeer er in elk geval wel bewuster mee om te gaan, zolang het niet ten koste gaat van de smaak van de boontjes.

En het loopt alvast vooruit op regelgeving die wellicht vanuit de EU gaat volgen voor allerlei apparaten, zo ook koffiebranders.

lab-voedingen en voedingskastjes voor onze laptop, laders etc zijn tegenwoordig allemaal 'switching devices' die geen warmteverlies geven, bijvoorbeeld. Ik heb om ze 'op voorraad' te houden al een aantal mooie vintage labvoedingen in huis gehaald.

Ik heb wel de indruk dat het energiegebruik van de brander nogal meevalt. Dat ik mijn woning tijdens de branding van voor naar achter open zet en laat doorwaaien in de winter waarna de centrale verwarming de woning weer op temp moet brengen kost mogelijk meer energie dan het branden zelf. En het 'afkoelen' van de machine doe ik nu niet meer terwijl de hete lucht de afzuigkap in gaat maar ik laat de machine de warmte kalm aan de woonkamer afgeven.

Wie straks een 15-25kg brander wil kopen zal denk ik wel letten op het energiegebruik, waar nu nog vrijwel niets over hoeft te wordern gemeld door de fabrikant. Terwijl het voor de winstgevendheid van de branderij wel uitmaakt of je behalve de bonen ook voornamelijk de buitenlucht verhit.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino