Re: Wat drink je nu?

2971
Joeyvn schreef: vr 07 jan 2022, 21:38 Nu bezig met kilo Honduras van Brandzaak… hiervoor de Black Betty van HK. Die kan me wat meer bekoren.

Proef wat zurig in de Honduras.
Iets fijner afstellen een optie?
De Natural yellow Bouton van BZ is zoeter met chocolade tonen
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Wat drink je nu?

2972
Ik heb hier een heerlijke natural : Ethiopië mr Mansur.
Geweldig lekker, gebrand door Mr Godijn waardoor nog specialer.
Ik was in Zoetermeer vanwege de verhuizing van mijn moeder en had de pavoni en Niche mee (in 1 tas! ) Resultaat een heerlijke dikke espresso, zoet met de typische natural smaaktonen. Heerlijk!

Afbeelding


[img]https://up.picr.de/42789256nr.jpg[/img]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

2974

ronald22 schreef:Maak maar weer reclame voor Mr Godijn
Afbeelding
Ha! Ja, maar dat mag want ik plaats geen link naar zijn niet bestaande webshop.
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

2976
Nelus schreef:Een braziliaanse

Smooth, granig, zoetig. Wel een klein zuurtje aanwezig, maar prettig.
In de bes gedroogd, meestal als dat is gebeurd bevalt mij dat qua smaak erg goed. Net of er een gefermenteerd element is. Ik weet alleen niet of dat tot nu toe toeval is geweest, maar het viel mij op. Ik ken deze nog niet. Genoteerd.

Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

2979
gilleko B. schreef: za 08 jan 2022, 13:14
Nelus schreef:Een braziliaanse

Smooth, granig, zoetig. Wel een klein zuurtje aanwezig, maar prettig.
In de bes gedroogd, meestal als dat is gebeurd bevalt mij dat qua smaak erg goed. Net of er een gefermenteerd element is. Ik weet alleen niet of dat tot nu toe toeval is geweest, maar het viel mij op. Ik ken deze nog niet. Genoteerd.

Afbeelding

Klopt er is duidelijk iets “funky” going on, hij smaakt een beetje zoals een kenmerkende Braziliaan, niet heel extreem uitgesproken maar altijd lekker. Het funky fermentatie element geeft een beetje dat ethiopië toontje, maar lichtjes. Ik heb dat ook eens gehad met een natural uit Nicaragua van hoofdkwartier.

Mn ex vriendinnetje noemde het altijd “de smaak, van de geur, van een boerderij in de zomer”

Ik keur m goed :mrgreen:
Faema Lambro - Mazzer Major E

Re: Wat drink je nu?

2980
Nelus schreef:
gilleko B. schreef: za 08 jan 2022, 13:14
Nelus schreef:Een braziliaanse

Smooth, granig, zoetig. Wel een klein zuurtje aanwezig, maar prettig.
In de bes gedroogd, meestal als dat is gebeurd bevalt mij dat qua smaak erg goed. Net of er een gefermenteerd element is. Ik weet alleen niet of dat tot nu toe toeval is geweest, maar het viel mij op. Ik ken deze nog niet. Genoteerd.

Afbeelding

Klopt er is duidelijk iets “funky” going on, hij smaakt een beetje zoals een kenmerkende Braziliaan, niet heel extreem uitgesproken maar altijd lekker. Het funky fermentatie element geeft een beetje dat ethiopië toontje, maar lichtjes. Ik heb dat ook eens gehad met een natural uit Nicaragua van hoofdkwartier.

Mn ex vriendinnetje noemde het altijd “de smaak, van de geur, van een boerderij in de zomer”

Ik keur m goed :mrgreen:
Scherp opgemerkt van je vriendin Nelus. Die Amatillo Pacamara ook dried cherry. Je ruikt gefermenteerdheid. Je hebt het ook bij Pinot Noir. Soms staat er bij pinot noirs uit de nieuwe wereld wild ferment op. Je ruikt dan inderdaad een stallucht, muizennest lucht, mestlucht. Dan rook ik ook bij dit soort koffies.

Afbeelding