Re: La Pavoni.

22
Keyser schreef:Netjes gedaan! Ziet er goed uit!

Net mijn eerste shotje getrokken. Nou dit is wel even andere koek! Maar wel super leuk! Voel me weer onkundig zoals op het begin
Afbeelding
Ik heb dat gevoel gemist.
Haha! Ik heb heel lang lopen foeteren op de pavoni en later ook een cremina. Heb dus de 1e pavoni, een europicola die ik had verkocht, de cremina ook snel verkocht. Toen een Gaggia Factory op MP gekocht na tip van fransg en daarmee doorgeklungeld (nog ver voor de coffee sensor accessoires). Uiteindelijk had ik het door en dan sta je echt versteld van wat je kunt maken met dat apparaatje. Die ook verkocht.
Daarna daarvoor in de plaats een mooie Stradivari professional gescoord en die gaat niet weg. Ik heb een koeltas waar ik de pavoni en Niche in kan doen, erg gaaf om dat zo mee te nemen naar waar dan ook.
Dus wat ik wil zeggen, blijven doorzetten en niet zoals ik verkopen.



[youtube]http://youtu.be/tcDBBRwbhBc[/youtube]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: La Pavoni.

23
Dat is een hoop ervaring Bob!
Nee deze gaat niet weg. Ik heb hem juist gekocht voor wat ik leuk vind in de hobby: handmatig koffie maken. Bij de Strega val ik terug op zijn veer. Maar ik wil soms ook het liefst alles zelf doen. Dus leuk voor ernaast.

Dit is even mieren..... hoor. Het is lastig op de foto te zetten. Maar er zitten een soort stipjes op het chroom van de boiler. Je ziet het alleen bij een bepaalde hoek. Anders valt het niet eens op. Ik vroeg me af of iemand van jullie weet wat het is en of je het weg kan halen.
Laatst gewijzigd door Keyser op zo 16 jan 2022, 19:28, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: La Pavoni.

25
Keyser schreef: zo 16 jan 2022, 19:28 Dit is even mieren..... hoor. Het is lastig op de foto te zetten. Maar er zitten een soort stipjes op het chroom van de boiler. Je ziet het alleen bij een bepaalde hoek. Anders valt het niet eens op. Ik vroeg me af of iemand van jullie weet wat het is en of je het weg kan halen.
als het een aanslag is en geen pitting is, dan zou je Dusty Café groepenreiniger kunnen gebruiken, zo heb ik de mijne aanslagvrij gemaakt

Re: La Pavoni.

26
Knap werk. Veel plezier met je machientje.

En er zijn nog heel veel zinnige mods ;)
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: La Pavoni.

27
QuantumCat76 schreef:
Keyser schreef: zo 16 jan 2022, 19:28 Dit is even mieren..... hoor. Het is lastig op de foto te zetten. Maar er zitten een soort stipjes op het chroom van de boiler. Je ziet het alleen bij een bepaalde hoek. Anders valt het niet eens op. Ik vroeg me af of iemand van jullie weet wat het is en of je het weg kan halen.
als het een aanslag is en geen pitting is, dan zou je Dusty Café groepenreiniger kunnen gebruiken, zo heb ik de mijne aanslagvrij gemaakt
Bedankt voor je antwoord. Ik was ondertussen ook al verder gaan zoeken en op pitting uitgekomen. Mijn hart verzakte toen ik het las.
Maar gelukkig! Gisteren aan de slag gegaan met een dikke houten sateprikker. Daarmee kon ik de aanslag verwijderen. Ik weet niet wat het was, maar het apparaat stond bij die mensen in de keuken. Waarschijnlijk hebben ze het niet gezien en is het bij gebruik lekker gaan aankoeken. Want ik zag het in eerste instantie ook niet.
Dus gelukkig geen pitting! Mijn hart zit nu ook weer op de goede plek
Afbeelding
.

Verder de boiler goed ontkalkt door hem helemaal te vullen. Die tip las ik bij deze meneer:
http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm
Gezien de kalk leek mij dit een goed idee om ook de bovenkant goed mee te nemen.

Vanaf nu krijgt deze dame goed zacht water. De harde tijden en kalk vlokken zijn verleden tijd.
Afbeelding






Re: La Pavoni.

28
Keyser schreef:
QuantumCat76 schreef:
Keyser schreef: zo 16 jan 2022, 19:28 Dit is even mieren..... hoor. Het is lastig op de foto te zetten. Maar er zitten een soort stipjes op het chroom van de boiler. Je ziet het alleen bij een bepaalde hoek. Anders valt het niet eens op. Ik vroeg me af of iemand van jullie weet wat het is en of je het weg kan halen.
als het een aanslag is en geen pitting is, dan zou je Dusty Café groepenreiniger kunnen gebruiken, zo heb ik de mijne aanslagvrij gemaakt
Bedankt voor je antwoord. Ik was ondertussen ook al verder gaan zoeken en op pitting uitgekomen. Mijn hart verzakte toen ik het las.
Maar gelukkig! Gisteren aan de slag gegaan met een dikke houten sateprikker. Daarmee kon ik de aanslag verwijderen. Ik weet niet wat het was, maar het apparaat stond bij die mensen in de keuken. Waarschijnlijk hebben ze het niet gezien en is het bij gebruik lekker gaan aankoeken. Want ik zag het in eerste instantie ook niet.
Dus gelukkig geen pitting! Mijn hart zit nu ook weer op de goede plek
Afbeelding
.

Verder de boiler goed ontkalkt door hem helemaal te vullen. Die tip las ik bij deze meneer:
http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm
Gezien de kalk leek mij dit een goed idee om ook de bovenkant goed mee te nemen.

Vanaf nu krijgt deze dame goed zacht water. De harde tijden en kalk vlokken zijn verleden tijd.
Afbeelding
Keyser, ik denk dat als je even een eigen topic opent voor jouw pavoni dat nog best weleens een leuke bron van informatie kan worden.
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: La Pavoni.

29
bobbee schreef:
Keyser schreef:
QuantumCat76 schreef: als het een aanslag is en geen pitting is, dan zou je Dusty Café groepenreiniger kunnen gebruiken, zo heb ik de mijne aanslagvrij gemaakt
Bedankt voor je antwoord. Ik was ondertussen ook al verder gaan zoeken en op pitting uitgekomen. Mijn hart verzakte toen ik het las.
Maar gelukkig! Gisteren aan de slag gegaan met een dikke houten sateprikker. Daarmee kon ik de aanslag verwijderen. Ik weet niet wat het was, maar het apparaat stond bij die mensen in de keuken. Waarschijnlijk hebben ze het niet gezien en is het bij gebruik lekker gaan aankoeken. Want ik zag het in eerste instantie ook niet.
Dus gelukkig geen pitting! Mijn hart zit nu ook weer op de goede plek
Afbeelding
.

Verder de boiler goed ontkalkt door hem helemaal te vullen. Die tip las ik bij deze meneer:
http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm
Gezien de kalk leek mij dit een goed idee om ook de bovenkant goed mee te nemen.

Vanaf nu krijgt deze dame goed zacht water. De harde tijden en kalk vlokken zijn verleden tijd.
Afbeelding
Keyser, ik denk dat als je even een eigen topic opent voor jouw pavoni dat nog best weleens een leuke bron van informatie kan worden.
Afbeelding
Haha hoe bedoel je dat?
Ik dacht juist niet nog een topic, om het forum maar niet te vervuilen
Afbeelding

Re: La Pavoni.

30
Keyser schreef:
QuantumCat76 schreef:
Keyser schreef: zo 16 jan 2022, 19:28 Dit is even mieren..... hoor. Het is lastig op de foto te zetten. Maar er zitten een soort stipjes op het chroom van de boiler. Je ziet het alleen bij een bepaalde hoek. Anders valt het niet eens op. Ik vroeg me af of iemand van jullie weet wat het is en of je het weg kan halen.
als het een aanslag is en geen pitting is, dan zou je Dusty Café groepenreiniger kunnen gebruiken, zo heb ik de mijne aanslagvrij gemaakt
Bedankt voor je antwoord. Ik was ondertussen ook al verder gaan zoeken en op pitting uitgekomen. Mijn hart verzakte toen ik het las.
Maar gelukkig! Gisteren aan de slag gegaan met een dikke houten sateprikker. Daarmee kon ik de aanslag verwijderen. Ik weet niet wat het was, maar het apparaat stond bij die mensen in de keuken. Waarschijnlijk hebben ze het niet gezien en is het bij gebruik lekker gaan aankoeken. Want ik zag het in eerste instantie ook niet.
Dus gelukkig geen pitting! Mijn hart zit nu ook weer op de goede plek
Afbeelding
.

Verder de boiler goed ontkalkt door hem helemaal te vullen. Die tip las ik bij deze meneer:
http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... enance.htm
Gezien de kalk leek mij dit een goed idee om ook de bovenkant goed mee te nemen.

Vanaf nu krijgt deze dame goed zacht water. De harde tijden en kalk vlokken zijn verleden tijd.
Afbeelding
Ik heb ook pavoni topic in het restauratie sectie, daar zijn hele mooie voor/na foto's te vinden

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk