Re: Oatly havermelk Barista Edition
112Respect voor iedereen die geen vlees eet. Mij lukt het niet, minderen wel.
Zeg 3-4 x per week vlees, en altijd van een slager.
Maar havermelk en sojamelk in koffie niet.
Havermout in sojamelk weer wel. Sojamelk smaakt zoeter dan koemelk en bevat minder calorieën, dus win-win.
Overigens leven planten ook, er zijn mensen die daarom alleen plantaardige producten eten waarbij de plant in leven blijft. Dus geen krop sla want dan is de plant weg maar wel een appel omdat de boom blijft leven. Het wordt dan wel wat karig allemaal...
.
Zeg 3-4 x per week vlees, en altijd van een slager.
Maar havermelk en sojamelk in koffie niet.
Havermout in sojamelk weer wel. Sojamelk smaakt zoeter dan koemelk en bevat minder calorieën, dus win-win.
Overigens leven planten ook, er zijn mensen die daarom alleen plantaardige producten eten waarbij de plant in leven blijft. Dus geen krop sla want dan is de plant weg maar wel een appel omdat de boom blijft leven. Het wordt dan wel wat karig allemaal...

Re: Oatly havermelk Barista Edition
113Een plant is een levend organisme maar heeft geen actief darmkanaal, verplaatst zich niet en kijkt je niet aan als je hem "oogst". Ben je zelf een wezen met hersenen, ogen, oren en kun je bewegen dan heb je een keus, dan kun je kiezen om geen dier te eten. De cycle of life is wat mij betreft geboren worden, leven en sterven met alle risico's onderweg. Niet zomaar eten en gegeten worden want je sterft ook zonder gegeten te worden en voeding kan overal vandaan komen. Het is een grote samenhang.
Alles valt of staat denk ik met de achterliggende keuze om wel of geen vlees te eten los van of het (on)gezond is. Verbind met wat je eet en kies dan. Besef dat je een levend wezen eten en geen enkel levend wezen wilt dood.
Dit is mijn drijfveer en waarom het geen issue is. En damn, als je eenmaal met kruiden weet te werken dan kan er een hoop! Stel je een wereld voor zonder vlees, dus dan moet je wel. Je wordt creatief en er komt van alles uit.
Ik maak bijvoorbeeld Mexicaanse wraps van grof gehakte bloemkool en champignon als gehakt vervanger. De kruiden maken het af en echt, het smaakt te gek! Wrap + knoflooksaus, sla, bloemkool champignon gehakt, tomaat, komkommer, uitje, salsa saus en oprollen. Heerlijk!
Alles valt of staat denk ik met de achterliggende keuze om wel of geen vlees te eten los van of het (on)gezond is. Verbind met wat je eet en kies dan. Besef dat je een levend wezen eten en geen enkel levend wezen wilt dood.
Dit is mijn drijfveer en waarom het geen issue is. En damn, als je eenmaal met kruiden weet te werken dan kan er een hoop! Stel je een wereld voor zonder vlees, dus dan moet je wel. Je wordt creatief en er komt van alles uit.
Ik maak bijvoorbeeld Mexicaanse wraps van grof gehakte bloemkool en champignon als gehakt vervanger. De kruiden maken het af en echt, het smaakt te gek! Wrap + knoflooksaus, sla, bloemkool champignon gehakt, tomaat, komkommer, uitje, salsa saus en oprollen. Heerlijk!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Oatly havermelk Barista Edition
114bobbee schreef:
Amsterdamse baby heeft haar eerste havermelktand
Goed nieuws: de Amsterdamse baby Hilke heeft haar eerste havermelktand! Het gelige tandje vol essentiële aminozuren steekt schattig uit de onderkaak van het 8 maanden oude meisje.
Haar ouders zijn verheugd. “Ze heeft de eerste maanden van haar leven bijna volledig havermelkvoeding gekregen”, vertelt haar moeder Julia. “Als je dan zo’n tandje ziet doorkomen, weet je waar je het allemaal voor hebt gedaan. Alles beter dan een gewone melktand.”
Hilke’s ouders hopen op een volledig havermelkgebit. “Dat is niet alleen gezonder, maar ook nog eens beter voor de dieren en het klimaat. Al zou het natuurlijk ook heel leuk zijn als er ineens een sojamelktandje, geitenyoghurttandje of amandeltandje doorkomt.”
Dat havermelk veel duurder is dan poedermelk of gewone melk, is voor Julia geen probleem. “Ik moet er voor kromliggen, maar voor je kindje heb je dat wel over.”
Amsterdam in full effect! Yeah boi....





Re: Oatly havermelk Barista Edition
115Ik heb de melk geprobeerd en is idd lekker! Kom ik net in de Jumbo: deze maand 2 voor 2 euro! Hatsikidee, 10 liter gekocht!gilleko B. schreef:Ik gebruik nog volle gesteriliseerde van Campina (nog niets gevonden wat ik lekkerder vind dat dit)met zo'n handig sluitdop op het pak.

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Oatly havermelk Barista Edition
116Goeie tip ga gelijk kijken!!!!bobbee schreef:Ik heb de melk geprobeerd en is idd lekker! Kom ik net in de Jumbo: deze maand 2 voor 2 euro! Hatsikidee, 10 liter gekocht!gilleko B. schreef:Ik gebruik nog volle gesteriliseerde van Campina (nog niets gevonden wat ik lekkerder vind dat dit)met zo'n handig sluitdop op het pak.

Re: Oatly havermelk Barista Edition
117Oh leuk, ik check de Jumbo straks ook even
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Oatly havermelk Barista Edition
118Vlees eten hoort natuurlijk gewoon bij de natuur. Wat niet bij de natuur hoort zijn megastallen en iedere dag voorverpakte plakjes boterhamworst en frikandellen (aldus iemand uit een familie van generaties lang boeren). De boeren zelf vinden het boeren van nu ook helemaal niet leuk meer; waar ze alsmaar groter/efficienter moeten om rond te kunnen komen en daarmee ineens verbonden zijn aan allerlei klimaat- en milieuvraagstukken.
Of havermelk de oplossing is durf ik te betwijfelen
.
Of havermelk de oplossing is durf ik te betwijfelen

Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.
Re: Oatly havermelk Barista Edition
119Ik wilde volop voordelig bijdragen aan een wereld zonder slavernij maar de schappen van Oatly waren leeggetrokken door hamsteraars!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Oatly havermelk Barista Edition
120Dat vraagt om een recept!bobbee schreef:Ik maak bijvoorbeeld Mexicaanse wraps van grof gehakte bloemkool en champignon als gehakt vervanger. De kruiden maken het af en echt, het smaakt te gek! Wrap + knoflooksaus, sla, bloemkool champignon gehakt, tomaat, komkommer, uitje, salsa saus en oprollen. Heerlijk!
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58