Re: Latte art fotos

862
Ik heb dat goedje wel eerder voorbij zien komen, maar wat ik dan niet snap:

Je zet een heerlijke espresso met toch zeker niet heel goedkope boontjes en dan verzouw je hem met het toevoegen van dit spul, want drinken kun je hem niet meer. Ik zelf (alhoewel ik er niet de tijd voor heb genomen steeds om hier fatsoenlijk voor te zitten) vind dit een prima en goedkoper alternatief. Bij mijn laatste poging kon ik de melk 3 keer hergebruiken voor ik niks meer zag:

https://www.youtube.com/watch?v=NgoddLi_mRo

Zeker voor als je toch al elke dag een beetje maalsel uit je hopper kwijt moet aan de start van de dag. Gewoon in een beker of potje opvangen en apart houden hiervoor. Je kunt ook gewoon wat melk opschuimen met je stoompijpje (in plaats van hoe hij het in dit filmpje doet) zodat je dat ook gelijk kunt oefenen op je melk-schuimskilzzz. En even uitgaande van een pak biologische volle melk (reken ik even de standaard van bijvoorbeeld Arla) ben je hiermee hooguit een paar euries per liter melk kwijt.

Zowiezo ben ik helemaal waus fan van Dritan Alsela zijn content, maar deze is ook nog eens heel praktisch 8-)
Coffee, sleep, Coffee, repeat

Re: Latte art fotos

866
bobbee schreef: vr 18 mar 2022, 11:16 Niet iedereen....
Als ik het echt van belang zou vinden (maar helaas boeit latte art me niet echt) dan zou ik gewoon een dag les nemen van een Nederlandse baristakampioene. Kost ongetwijfeld wat maar dan zou ik meteen klaar zijn.

Alternatief is gewoon een paar keer per dag met alle aandacht een cappuccino maken, en nog eens en nog eens. Ooit komt het dan vanzelf goed, of men verliest de belangstelling en dat is eveneens gunstig.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Latte art fotos

867
Ik bedoelde eigenijk niet jou met latte art (want daar twijfel ik niet aan) maar de mensen die door ervaring in het leven maar geen aardigheid krijgen in het leven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Latte art fotos

869
Dat laatste komt bij de mensen op dit forum ongetwijfeld minder voor. Maar het is inderdaad niet iedereen gegeven.
Met mijn levenslust zit het nog wel goed en brood bak ik ook regelmatig met veel plezier. Maar van art durf ik bij mijn cappuccini niet te spreken. Het is meer minimalisme uit nood geboren. Het is de smaak waar ik het voor doe. Dit alles neemt niet weg dat ik met plezier naar jullie kunstwerken kijk.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Re: Latte art fotos

870
fransg schreef:
bobbee schreef: vr 18 mar 2022, 11:16 Niet iedereen....
Als ik het echt van belang zou vinden (maar helaas boeit latte art me niet echt) dan zou ik gewoon een dag les nemen van een Nederlandse baristakampioene. Kost ongetwijfeld wat maar dan zou ik meteen klaar zijn.

Alternatief is gewoon een paar keer per dag met alle aandacht een cappuccino maken, en nog eens en nog eens. Ooit komt het dan vanzelf goed, of men verliest de belangstelling en dat is eveneens gunstig.
Mag het ook een kampioen zijn
Afbeelding
Afbeelding
? Je hebt wel gelijk, maar er ook zoiets in zoals bij schaatsen. 250 keer onderuit en ineens zie je het Licht.

Afbeelding