Re: Wat drink je nu?

3181
fransg schreef:
Ypuh schreef: ma 11 apr 2022, 11:54 Gelukkig stijgen onze salarissen mee, of is het al te laat voor 1 april grappen?
Afbeelding
mannen die een vermogen uitgeven aan espressomachines en malers en juwelen van tampers zullen sowieso niet wakker liggen van iets duurdere boontjes ;-)
Klopt, zeker en vast.

Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

3182
fransg schreef:
RoosW schreef: ma 11 apr 2022, 12:02 Nu houd ik sowieso niet van Naturals of Gefermenteerde bonen, maar deze botste wel heel erg met mijn voorkeuren.
In mijn beleving moeten 'naturals' tijdens de branding niet te licht worden behandeld, niet extra in de watten gelegd. Zoals een ballerina niet ook nog anorexia moet hebben. Wat donkerder gebrand dan de meesten doen die denken dat naturals ook 'light roasted' moeten. Eerder iets aan de donkere kant, daar krijgen ze spieren van, zoals onze Hollandse marathonsensatie ook zware trail runs doet en juist dan lichtvoetig de eindstreep haalt.
Gespierde koffie, ga vandaag misschien weer een 500 gram PNG branden, ik zal deze dame in mijn achterhoofd houden tijdens het branden, misschien wordt het nog wat.
Afbeelding


Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

3183
Extreem gespierde magere koffie is ook weer niet het doel, dan heb je wel de 'oomph' ervan maar nauwelijks afdronk.

Het mag ook rond en romig zijn maar wel met een beetje 'power' in de branding.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

3185
Meestal een lekkere allround espresso blend of lekkere single origin op de molen, funky koffietjes hou ik erg van maar niet een hopper vol.

Ik denk dan aan very funky naturals, weleens wat kenia gehad van pti, pure cassis. Bizar
En een ethiopië die gewoon smaakte naar bergamot en andere aromatische citrusvruchten.

Voorheen dacht ik dat dit enkel afrikaanse koffietjes waren maar ook uit centraal en zuid amerika komen lekkere funky koffietjes

Ik zie het een beetje als de smaak af en toe laten schrikken , het palet vergroten. En dan weer terug naar mn vertrouwde “espresso” blends

Koffie op de foto is trouwens een sidamo met normale melk . Ik vind hem erg smakelijk zowel puur als met melk.
Faema Lambro - Mazzer Major E
Bijlagen