Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4912
En mijn wekelijks broodje.
Weer is er iets fout gegaan. Er was geen karnemelk (om de reactie aan te gaan met baking soda) en toen heb ik 3% citroenzuurpoeder toegevoegd aan het water. Nou dat werkte wel bij het mengen! Maar het broodje is niet echt gerezen. Wel- bijna - gaar en hij smaakt ietsjes naar citroenzuur. Volgende keer toch maar eerts op de fiets naar de melkboer.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4913
Dirk Jan schreef: za 04 jun 2022, 14:32 En mijn wekelijks broodje.
Weer is er iets fout gegaan. Er was geen karnemelk (om de reactie aan te gaan met baking soda) en toen heb ik 3% citroenzuurpoeder toegevoegd aan het water. Nou dat werkte wel bij het mengen! Maar het broodje is niet echt gerezen. Wel- bijna - gaar en hij smaakt ietsjes naar citroenzuur. Volgende keer toch maar eerts op de fiets naar de melkboer.
Kalkarm brood.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4916
Dirk Jan schreef: za 04 jun 2022, 19:24
cremalover schreef: za 04 jun 2022, 16:27 Kalkarm brood.
En daarmee bedoel je dat er in mijn mengsel te weinig kalk zit en dat er daarom niet gerezen wordt?

Misschien ga ik het wel leren om jouw 'onewords' te interpreteren. ;-)
Citroenzuur gebruik ik om ketels en zo mee te ontkalken.Daarom dacht ik dat er misschien minder kalk in jouw brood kan zitten.
Ben voor de rest man van weinig woorden.Ook weinig daden.