Re: Gene Cafe, eerste branding, hoe te beginnen?

21
Nu is "bitter" natuurlijk wel één van de smaakjes van koffie, maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn, in tegendeel.
Maar ik denk dat je wat te ver heb door gebrand. In principe is koffie klaar als je de eerste krak hebt gehad. Wat je daarna doet heeft te maken met je eigen smaak. Persoonlijk stop ik altijd bij de eerste tekenen van de 2-de krak. Ga je nog door, dan verlies je snel de karakteristieke kenmerken van je boon en wordt het inderdaad: bitterder!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Gene Cafe, eerste branding, hoe te beginnen?

22
Zo leer je steeds meer!
De bonen hoeven dus niet perse de tweede krak te hebben gehad.

Mijn volgende branding zal ik korter branden.
Dat experimenteren is ook het leuke van het branden.

Wat mij verder opvalt is dat er de laatste tijd altijd een dun laagje water op de puck ligt.
Maar bij deze gebrande bonen plakt een deel van de drap vast aan de onderzijde van de E61 groep.
3/4 zit in de puck. Probeer nu de maling te veranderen om dit probleem op te lossen.
Vibiemme Domobar