Mijn ervaring is dat als het er mooi uit ziet het meestal ook wel qua smaak goed zit.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 00:41 Maar de smaak dan? Kan er prima uitzien ja, zo'n single shot kan ik ook met mijn Londinium maken, maar ook met medium roast krijg ik met minimaal 15 gr koffie - 30/35gr espresso constant een betere smaak en mondgevoel.
Die Single shotjes vind ik zonde van de koffie. Dan maar een bakkie of 2 minder per dag om te bezuinigen op koffie ha ha.
Re: Profitec 800
22De vraag is wat dat bepaald. Jij met je ver ontwikkelde smaak of hoe het shotje eruit ziet.cremalover schreef:Mijn ervaring is dat als het er mooi uit ziet het meestal ook wel qua smaak goed zit.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 00:41 Maar de smaak dan? Kan er prima uitzien ja, zo'n single shot kan ik ook met mijn Londinium maken, maar ook met medium roast krijg ik met minimaal 15 gr koffie - 30/35gr espresso constant een betere smaak en mondgevoel.
Die Single shotjes vind ik zonde van de koffie. Dan maar een bakkie of 2 minder per dag om te bezuinigen op koffie ha ha.

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Profitec 800
23ik heb geregeld perfect uitziende shots gedronken die totaal niet smaakten en visa versa. een goed uitziend shot produceren is makkelijk, en makkelijker dan een smaakvol shot....
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Profitec 800
24
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Profitec 800
25Mijn smaak heeft een lichtelijk autistisch kantje. Ik ben wat dat betreft niet echt avontuurlijk ingesteld.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 10:04De vraag is wat dat bepaald. Jij met je ver ontwikkelde smaak of hoe het shotje eruit ziet.cremalover schreef:Mijn ervaring is dat als het er mooi uit ziet het meestal ook wel qua smaak goed zit.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 00:41 Maar de smaak dan? Kan er prima uitzien ja, zo'n single shot kan ik ook met mijn Londinium maken, maar ook met medium roast krijg ik met minimaal 15 gr koffie - 30/35gr espresso constant een betere smaak en mondgevoel.
Die Single shotjes vind ik zonde van de koffie. Dan maar een bakkie of 2 minder per dag om te bezuinigen op koffie ha ha.
Ik hou na 30 jaar espresso drinken nog steeds niet van licht en zurig gebrande koffie.Mijn smaak is dus redelijk een-dimensionaal.Of dit ver of niet ver ontwikkeld is daar heb ik geen oordeel over.
Re: Profitec 800
26Ik hou ook niet van zuur.
Eet nooit fruit, ben bang dat het gezond is~!
Ik kan ook niet goed tegen zuur en krijg bv van granny smith appel de slijmvliezen pijnlijk en dik.
Gewoon natuurlijke afkeer van alles wat te zuur is.
Eet nooit fruit, ben bang dat het gezond is~!

Ik kan ook niet goed tegen zuur en krijg bv van granny smith appel de slijmvliezen pijnlijk en dik.
Gewoon natuurlijke afkeer van alles wat te zuur is.
Re: Profitec 800
27Er is nog veel meer smerigs qua smaak naast "licht en zurig". Ik hou daar ook niet van maar ook niet van bitter, scherp, peperig, wrang en rokerig of verbrand.cremalover schreef:Mijn smaak heeft een lichtelijk autistisch kantje. Ik ben wat dat betreft niet echt avontuurlijk ingesteld.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 10:04De vraag is wat dat bepaald. Jij met je ver ontwikkelde smaak of hoe het shotje eruit ziet.cremalover schreef: Mijn ervaring is dat als het er mooi uit ziet het meestal ook wel qua smaak goed zit.
Ik hou na 30 jaar espresso drinken nog steeds niet van licht en zurig gebrande koffie.Mijn smaak is dus redelijk een-dimensionaal.Of dit ver of niet ver ontwikkeld is daar heb ik geen oordeel over.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Profitec 800
28Bitter is een van de smaaktonen die ik hooglijk waardeer . Een heerlijk bittere witlofsalade bijvoorbeeld.Peperig ben ik gek op .Ons koloniaal verleden heeft ook wat moois achter gelaten behalve alleen narigheid.Rokerig. Dan komen herinneringen boven drijven aan vakanties in Friesland 50 jaar geleden toen zelf gevangen paling boven hout in een afgedankt olievat me kennis deden maken met deze smaak.Zoals je ziet ben ik niet eenkennig. Maar ook geen aanhanger van de doctrine-en bemoeimannetjes op youtube die me willen voorschrijven hoe ik mijn koffie lekker moet vinden.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 12:55Er is nog veel meer smerigs qua smaak naast "licht en zurig". Ik hou daar ook niet van maar ook niet van bitter, scherp, peperig, wrang en rokerig of verbrand.cremalover schreef:Mijn smaak heeft een lichtelijk autistisch kantje. Ik ben wat dat betreft niet echt avontuurlijk ingesteld.bobbee schreef: di 23 aug 2022, 10:04
De vraag is wat dat bepaald. Jij met je ver ontwikkelde smaak of hoe het shotje eruit ziet.
Ik hou na 30 jaar espresso drinken nog steeds niet van licht en zurig gebrande koffie.Mijn smaak is dus redelijk een-dimensionaal.Of dit ver of niet ver ontwikkeld is daar heb ik geen oordeel over.
Zojuist deze twee gemaakt.Lekker royaal tot in de tweede crack gebrande Malagar boontjes.Uiteraard met een heel klein beetje suiker en een streepje cacaopoeder .
Re: Profitec 800
30Zo is het maar net, en over smaak valt niet te twisten. Gelukkig maar.cremalover schreef: Maar ook geen aanhanger van de doctrine-en bemoeimannetjes op youtube die me willen voorschrijven hoe ik mijn koffie lekker moet vinden.
Een ander forum kent de afkorting UEKAZ. Oftewel: Uw Ervaring Kan Anders Zijn.
La Marzocco Linea Mini / etzMAX LM
Ik drink koffie, en scheer me nat. Bij voorkeur niet tegelijkertijd. Dat geeft ongelukken.
Ik drink koffie, en scheer me nat. Bij voorkeur niet tegelijkertijd. Dat geeft ongelukken.