Uiteraard kan je varieren maken met een espressomachine. Maar, als je goed kijkt, merk je dat van al die drankjes, de espresso de basis is: Americano een dubbele espresso aangevuld met heet water, Cappuccino espresso met melk en melkschuim, cafe latte dubbele espresso met heel veel melk en wat schuim, macchiato espresso met een beetje schuim, Lungo dubbele espresso maar langer doorgelopen met grovere maling.ronald22 schreef:Dus dan kan je toch met een espresso meerdere kanten op zoals het maken van een lekkere Americano die beter smaakt dan een filterkoffie en niet de vergeten een cappuccino of een cafe Latte?
Als je een bak filterkoffie wilt, wil je 'gewoon koffie', en daarvan is 'een espresso' níet de basis. Dan moet je iets verzinnen om toch een 'grote kop koffie zonder melk' te maken, en dat komt dan uit in een Americano of Lungo. Maar dit smaakt ánders, net zoals een cappuccino ánders smaakt dan een cafe latte. Of het 'beter' smaakt ligt aan jouw zetkunsten en apparatuur! Een americano smaakt absoluut NIET per definitie 'beter' dan een filterkoffie.
Dat ligt vooral aan jouw zetkunsten in een filterbak en een Americano/LungoDe visite zal dan alleen maar willen willen krijgen ipv een gewone filter koffie - of snap ik het verkeerd?
Wellicht een beetje een rare metafoor, maar een poging tot verduidelijking:
Jouw visite vraagt om een jonagold appel, en je geeft ze een granny smith. Smaakt die granny smith dan beter? Dat zou kunnen; dat ligt aan die granny smith, of die lekker is, en of jouw visite wel ook van granny smiths houdt. Maar in ieder geval: je geeft ze wat anders dan waar ze om vroegen.