Coffee-fans,
Ik ben nu ongeveer een weekje aan het genieten en experimenteren met mijn Francis Francis X1,
Nu had ik laatst een discussie met een vriend over de volgorde voor het bereiden van een Cappuccino.
Maken we eerst de espresso? Of eerst de melk / schuim?
Thing is, wanneer ik eerst de melk wil maken, moet de machine op een hogere temperatuur komen. Dan lekker melk maken, maar wanneer ik dan de koffie wil maken, moet ik dus eigenlijk wachten tot de koffie weer rond de 80 graden komt. De melk wordt dan dus koud(er).
Doe ik het anders om, kan de koffie koud worden. Niet dat ik nu koude koffie voorschotel, maar het gaat me om het principe. Momenteel prefereer ik eerst koffie, daarna melk bereiding.
Hoe o Hoe kan ik dit het beste aanpakken.
Cappuccino: Eerst espresso, dan melk?
1I had some dreams, they were clouds in my coffee. Carly Simon
Live on stage: Vibiemme Domobar + Racillio Rocky
Live on stage: Vibiemme Domobar + Racillio Rocky