robinfcb schreef: di 28 mar 2023, 20:08
flow profiling, pressure profiling en brew by weight
Dat kun je al op een Pavoni doen als je dat belangrijk vindt, het bekende stukje elektronica erop plaatsen, acaia eronder en gaan met die hevelbanaan
De Mypressi kun je met een drukmetertje optuigen zoals een van de mijne en met de acaia eronder kun je ook het drukprofiel volgen. Niet actief heel secuur bepalen maar het ding kostte nieuw dan ook eentiende van de Meticulous (en tweedehands vandaag de dag nog een stuk minder).
Ik zou het ook geen 'lever' willen noemen alleen omdat een klein motortje een klein hefboompje aanduwt. Als je het motortje aan de voorkant plaatste, ondersteboven, was het hefboompje geeneens nodig.
Dat de Meticulous belooft e.e.a. 'automatisch' goed te doen geloof ik ook niet zo erg want veel van de flow hangt ook af van de branding, de maling, het distribueren/tampen van het maalsel. Als ik jou 'mijn profiel is beter' opstuur en jij hebt andere bonen of een andere maler en je tampt anders dan klopt er al niks van.