Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5734
Enorm creatief mooi brood, laat het smaken. Ik gebruik momenteel spelt compleet mix van een bakkerij waar alleen water en gist aan toegevoegd hoeft te worden. Het is net of je een brood van de bakkerij eet. Maximaal 5 minuten mixen op normale stand daarna nog 2 minuten stand hoger. Dan het zelfde als normaal deeg. Zitten ook zonnebloempitten door en nog meer ingredienten die ik niet ken maar verduld lekker smaken. Aangezien mijn broden er constant het zelfde uitkomen is het posten van een foto niet echt een meerwaarde :)
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5735
En maar weer eens brood gebakken,nu twee achter elkaar,wanneer ga ik nou toch eens een behoorlijke oven kopen? Alles volkoren.
Links de iets donkere: 125 gr tarwemeel, 125 g speltmeel, 150 gram roggemeel, 150 gr gerstmeel. 8 gr zout en 10 gr bakingsoda. 250 gr karnemelk en 250 gr water.
Rechts: 100 gr tarwemeel, 100 g speltmeel, en dan een mengsel van 350 gr bestaande uit boekweitmeel, maismeel, havermeel en rijstmeel. 8 gr zout en 10 gr bakingsoda. 250 gr karnemelk en 250 gr water. Dit is mijn glutenarm brood.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen