Toevallig zie ik nu net een filmpje van Brain Quan die het smaakprofiel van beide machines vergelijk. Maar duurt het echt een uur voordat de Londium is opgewarmd?fransg schreef: vr 07 jul 2023, 10:48Ik denk dat het antwoord besloten ligt in de vraag.HuibN schreef: vr 07 jul 2023, 10:12 Heb je enig idee hoe het kan of komt dat de Decent het Lever profiel dus niet goed kan nabootsen?
Nabootsen is wat anders dan het origineel.
Ook een hele goeie kandidaat die in de liedjesplaybackshow haar idool nabootst kan vervolgens niet een stadion vol fans in extase brengen.
Liegen zou ik het niet noemen.
Je kunt temperatuur probes en drukmeters hangen aan een hefboom machine en dan de metingen omzetten in een nabootsing met al dan niet snel werkende temperatuur- en drukcontrole. Komt er vervolgens niet hetzelfde uit dan heb je dus meer metingen nodig van veel gevoeliger en sneller communicerende probes en voor de nabootsing nog betere meer secure en vooral snellere bronnen van temperatuurbeheersing en drukopbouw/afbouw.
Procesbeheersing is in de industrie al een hele complexe tak van sport. Als je dat voor weinig geld aan hardware in een klein apparaatje wil samenbrengen stel je jezelf voor een forse opdracht.
Daarbij vergeleken is een basic hefboom machine een wonder van eenvoud. En zelfs daarbij is het handig als de gebruiker er wat gevoel voor ontwikkelt, een vaste routine met enige mogelijkheid tot aanpassing al naar gelang het maalsel wat fijner of losser was dan beoogd, al naar gelang de branding iets anders was of de versheid twee dagen verder is. Iets langer de hefboom laag houden voor pre infusie indien dat nodig blijkt gezien het verschijnen van druppels onderop het filterbakje, de hefboom iets aanduwen of tegenhouden, de extractie eerder of later stoppen gezien de flow. Dat is niet te automatiseren.
https://youtu.be/sTWPFPZCyOw