Intussen een flink wat dagen gerust en als espresso goed te drinken. Het hele donkere is meer verdwenen maar noem ut maar cacao, vet en vol. Deze kan ik goed aan gasten voorschotelen zonder een verklarend verhaal te hoeven houden over het zuur igv een natural. Dus heb aan deze van Fascino een goed gevoel overgehouden.gilleko B. schreef:Weer eens een keer bij uitzondering gebrande boontjes bij Fascino besteld. Gister een espresso van gebrouwen. Deze boon ligt wel beduidend zwaarder op de tong dan de verrukkelijke Ethiopiërs uit Amstelveen. In de melk werkt het prima, noem het chocola, licht zoet bittertje, al die smaken die de gemiddelde koffiedrinker bij mij thuis als koffie herkennen. Maar aangezien ik nu in een fase zit dat ik voornamelijk espressi drink, mis ik een geschakeerd palet van elegante (fruitachtige) zuren door de gebruikelijk koffie smaakjes heen. Niet alleen het HK slaagt daarin, maar bijvoorbeeld ook Björn Aarts van Dutch Barista. Waarom ik dit wat uitgebreider onder de aandacht breng is dat ik ineens besefte dat ik jaren geleden dit nooit gezegd zou (kunnen) hebben. Ik had gelijk voor een boon met zwaardere smaken gekozen.
De boon vind ik goed werken in een latte, maar werkt voor mij niet in een espresso (met alle subjectiviteit vandien). Luipaardenprint in een 200ml kopje goed zichtbaar. Ik
Ben er inmiddels ook achter dat dat niet veel over de smaak zegt. Heb genoten van koffie's die geen luipaardenstipje in de crèmelaag achterlieten. Maar heb weer eens genoten van een latte zoëven met deze bonen van Fascino. Laat ik dat ook meegeven.
️
️