De afgelopen jaren ben ik vooral filter koffie aan het drinken, veel fruitige/bloemige smaken hebben steeds meer mijn voorkeur.
De dark roast heeft hierdoor ook plaats gemaakt voor de medium en zelfs light roast bonen.
Na een tijd zonder apparaat ( voorheen een Rancilio Sylvia & Eureka Atom molen gehad) heb ik onlangs een Mitica S met Mazzer Mini aangeschaft om weer lekker espresso te zetten. Maar ik merk dat ik er niet zoveel geniet als van een goede hario v60 filter bakkie .
Misschien moet ik mijn shots nog verbeteren maar de mensen op de vloer heb ik nog niet horen klagen

Ik vind het gewoon te sterk, bitter en niet lekker (meer). En dat heeft geloof ik meer met mijn smaakpupillen te maken dan met de voorbereiding. Door de jaren heen lijkt mijn smaakprofiel veranderd.
Is het misschien net als bij bier, dat ik weer espresso moet leren drinken? En hoe kan ik dit het beste aanpakken, met wat mildere smaken?

Mijn recept is nu
Boontje - Panama ( van Brandzaak )
16 gram bonen
shot ca 25 seconden
Als espresso te machtig
Als Americano al wat beter
Cappuccino ( in de ochtend) zeker ok.