Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6198
Een emmer is Hoog in eiwit en Laag in gluten.
https://www.brood.net/gezondheid/overge ... en/gluten/

Hoeveel gluut zit er in een emmer?

GLIA accounted for 61–92% of gluten
common wheat 61–79%;
spelt 70–83%;
durum wheat 68–88%;
emmer 75–92%;
einkorn 79–92%

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769531/

Nu zijn er meerdere emmers!
Research (link below) has found that ancient wheat varieties like emmer, Spelt, Einkorn, Farrow etc contain a high level of proteins along with gluten.
Modern wheat contains less proteins but a higher level of glutenin contents and an increasing ratio of gliadins to glutenins .
This means that the gluten structure in modern wheat is much stronger and harder to digest because it is a result of the genetic modification of the wheat.
Mijn conclusie: overal zit gluut maar in een emmer zit wel extra veul ei!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6199
cremalover schreef:Er zitten nog andere eiwitten in dan gluten-eiwitten in brood/graan.
Zo zijn er ook andere automerken dan Ford in het hele auto arsenaal.
Ja je hebt gelijk. Veel eiwitten, peulvruchten enzo. Allemaal verschillende soorten en sommige vormen gluten, sommige lossen op in water etc.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’