Re: Help! Koffie blijft te zuur, wat ik ook probeer. Lelit Victoria.
11De maler heeft altijd goede en ook wel consistente resultaten opgeleverd eigenlijk, maar het zal vast nog beter kunnen. Inmiddels wel een stuk verder door o.a. een ingewikkeld filmpje v Lance Hedrick. Het bleek uiteindelijk zoals gezegd de veel te fijne mailng te zijn, waardoor er, zei het slecht zichtbaar, channeling ontstond en daarmee indd overextractie. Nu eindelijk geen (maag)zuur meer en langzaam steeds iets fijnere maling bleek te helpen. En na een paar shots eindelijk resultaat . Ik hoop dat anderen hier ook iets aan hebben want veel frustraties over dit onderwerp zo te lezen op veel fora. Je zou denken, fijner malen= meer bitter, maar heeft dus afhankelijkheden. Watertemperatuur is nu ook goed denk ik maar snap nog niet goed hoe te meten. Dank voor het meedenken !! NB, ik woon vlakbij Dieren.
Laatst gewijzigd door koffiebert op di 26 mar 2024, 22:55, 1 keer totaal gewijzigd.