Stoompower

1
Mijn machine zou volgens de reviews 2 bar moeten kunnen stomen. Profitec 600 pro 2019
Vooraf nog nooit bij stilgestaan maar bij huiidige settings 1.8 bar a 132°C...
zakt de stoomdruk na opendraaien kraan bijna direct naar 1.4 a 1.5 bar en daar blijft hij dan op doorgaan.
Heeft de machine altijd zo gedaan.
Red het nu wel prima maar zou ietsje meer mogen zijn ook.
Is dit normaal gedrag van de machine of zou ik rond de 2 bar moeten kunnen stomen ?
Espresso : Profitec 600 pid / Profitec pro T64
Filter : MoccaMaster Select / Commandante C40 MK4
Brander - Coffee bar : Cross Roast - Caffe Mundi Antwerpen

Stoompower

2
2 bar is echt ontzettend veel. Bij mij zou de veiligheidsklep open zijn gegaan al.
Meestal is de stoomboilerdruk iets rond de 1.2 bar. En dat hij zakt is normaal. Je laat immers druk ontsnappen.
Bij mij blaas ik dan de melk uit het kannetje :).

Als je harder wilt kunnen stomen kun je ook kijken naar een tip met meer gaatjes.
Laatst gewijzigd door manduca op za 28 sep 2024, 11:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Stoompower

3
Ja die 1.8 of 2.0 bar is echt bizar hoog voor een thuismachine. En inderdaad laat je druk ontsnappen en dat is stomen dus zal deze altijd zakken. Je kan de druk hoger houden door te gaan stomen als het verwarmingselement aan is en bijna op de piek van de cycle zit. Als je het doet als het element uit is zal deze inschakelen om te gaan verwarmen om weer op druk te komen en dan heb je een vertraging en dus meer "verlies" van druk tov wanneer het element al aan is en momentum heeft.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60