Dan heb je overduidelijk nog nooit met een Strietman gewerkt. Ik heb ook een Pavoni gehad en ja je kunt er goede shots uit halen maar de kwaliteit van een Strietman ga je never nooit halen, dat kan ik je verzekeren. Daarnaast kan je de Strietman gewoon de hele dag aan laten staan zonder dat je eerst de complete machine moet verbouwen en keer op keer geweldig shots trekken.pauls90 schreef: vr 18 okt 2024, 08:49 Ik heb jaren een Pavoni gebruikt met lichte branding en eerlijk gezegd ging dat prima. Door de kleinere filters krijg je uiteraard een lagere yield, maar ik kon met 14 gram in perfect 38-40 gram uit krijgen en dat gaf me met lichte branding een heel mooi resultaat.
Het zijn uiteraard machines die je moet leren kennen, vooral op vlak van temperatuur, maar eenmaal je dat onder de knie hebt is er weinig dat je beperkt t.o.v. duurdere (en grotere) levers.
En ja 14gr in met 38-40gr uit is leuk maar als je richting de 16gr in gaat en 45-50gr uit kan je toch echt meer uit een koffie halen. Dus ja Pavoni kan er best een goede espresso uit halen maar niet consistent de geweldige kwaliteit die je met een Strietman gaat halen. Zeker als je betere malers hebt is het verschil nog veel groter.