Re: Beste prijs/kwaliteit verhouding molen

71
omeCoffee schreef:
Keyser schreef:Ik heb met mijn molens: Eureka oro SD en niche zero prima consistentie. Ook zonder uitgebreide puckprep. Zou niet weten hoe je dat moet verpesten. Ook met mijn mazzer SJ weet ik het niet te verpesten. Met 55mm en een Vibiemme domobar kreeg mijn ex schoonvader er zonder puckprep en goede bonen er een prima espresso uit.
Jouw standaard is hoger dan gemiddeld. Voor jou is het mogelijk een slechte espresso, bocht, terwijl het voor een ander genieten is.
Ik zou toch eens nadenken over een nieuwe molen
Afbeelding
Haha misschien doe ik wel een "ome Co'tje"
Afbeelding

Re: Beste prijs/kwaliteit verhouding molen

72
Snap wel dat een vrouw niet blij is met maar 55mm en dat ze dan helemaal onder zit want valt niet te richten met zo'n kleintje. Dit is inderdaad nu letterlijk "gelul"

Hoppa! Ja ik maak hem gewoon want ben er echt flauw van.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Beste prijs/kwaliteit verhouding molen

73
Keyser schreef: za 26 okt 2024, 12:33 Ik heb met mijn molens: Eureka oro SD en niche zero prima consistentie. Ook zonder uitgebreide puckprep. Zou niet weten hoe je dat moet verpesten. Ook met mijn mazzer SJ weet ik het niet te verpesten. Met 55mm en een Vibiemme domobar kreeg mijn ex schoonvader er zonder puckprep en goede bonen er een prima espresso uit.
Jouw standaard is hoger dan gemiddeld. Voor jou is het mogelijk een slechte espresso, bocht, terwijl het voor een ander genieten is.
Volgens mij moet je nog een keer lezen wat er staat in mijn post aangezien het helemaal niet over mij ging ;) . Ik heb in dit hele topic trouwens nergens een vergelijking gemaakt met wat mijn standaard is dus waar je dat ineens vandaan haalt weet ik niet. Mijn smaak is namelijk lichte branding ofwel unimodale grote platte schijven en die heb ik in dit hele topic nergens aangeraden en zelfs compleet links laten liggen. Daarnaast is de machinekeuze van TS een high-end E61 dus heeft diegene blijkbaar goede verwachtingen en daar hoort dan een passende maler bij. Je ex schoonvader met z'n basic low-end E61 en maler en waarschijnlijk donkere branding is dan een compleet zinloze en niet passende vergelijking.

Ik geef alleen aan wat het verschil is tussen de verschillende soorten mainstream malers (geschikt voor medium en wat donkerder) en wat je voor welke prijs kunt verwachten maar blijkbaar is dat nogal moeilijk om te snappen als je zelf een compleet gebrek aan ervaring met dergelijke apparatuur hebt. Er is namelijk een heel groot verschil maar als je dat nooit van je leven hebt kunnen ervaren is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat iemand het fout heeft zonder dat dat ook meer op ergens op gebaseerd is. Dat deel snap ik niet.

Maar vertel eens wat je ervaring is met high-end malers of echt goede malers? Waarom is het volgens jou, uit eigen ervaring, onzin om voor een beter grotere maler te gaan en waarom wegen de voordelen die een dergelijke maler geeft niet op tegen de meerprijs. Ik ben heel benieuwd.

Volgens mij ben ik de enige hier die wel de moeite heeft genomen om de verschillen in de verschillende prijsklassen uit te leggen zodat degene die het topic gestart is een goed geïnformeerde beslissing kan nemen. En of je dan een Niche Zero, DF64, Atom 75W of Kafatek Flat koopt maakt niet uit als je maar weet waar je aan begint.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Beste prijs/kwaliteit verhouding molen

74
Ik denk dat je niet inziet hoe jouw berichten kunnen overkomen. Het kan mijn invulling zijn, maar meer mensen blijken het zo te lezen.
Ik zit lang genoeg op dit forum om te weten waar jouw smaak zit en wat jouw visie is. En dat beschrijf je feilloos, dus zit ik er niet naast.
Jij en jouw visie, behoefte, keuzes mag er allemaal zijn. Hoor je mij nergens zeggen. Andersom kan jij daar nog wel een verbeter slag in maken.

Respecteer anderen ook. Het is namelijk niet nodig jezelf boven anderen te verheffen door te pochen met jouw ervaring en bezit. Ik kan prima inschatten waar mijn kennis zit ten opzichte van die van jou. Persoonlijke ervaring/ beleving is daarbij ook iets anders dan kennis. Jouw ervaring is jouw ervaring. Ditt is subjectief. Misschien vind ik jouw espresso wel erg lekker en lekkerder dan bij mij thuis. Met jouw superieure molen met giga grote schijven. Maar is mij het dat bedrag niet waard. Voor hetzelfde geld spuug ik het uit in de wasbak, omdat het mijn smaak niet is. Ik overdrijf hiermee natuurrijk in een poging uit te leggen wat jij onvoldoende lijkt te begrijpen in hoe jij schrijf.

Je ziet mij overigens nergens zeggen dat grotere schijven niet beter zijn. Maar om te stellen dat die casus van die vrouw aan 55mm schijven ligt is dikke onzin. Je staat wel heel zwak, wanneer je die casus nodig hebt om jouw punt te bekrachtigen.
En als laatste hoef ik de molen niet te hebben gehad om te begrijpen wat de specificaties doen. Die grote molens heb ik wel van gedronken in koffie zaken. Misschien ben jij te lang bij de gemiddelde molens weg om nog voldoende ervaring te hebben om er wat zinnigs over te zeggen? Dit om jouw retoriek aan te nemen.

Re: Beste prijs/kwaliteit verhouding molen

75
Opvallend hoe de discussie over toon elke keer weer oplaait als Erik82 een rentree maakt op het forum. Ik reageer niet meer op zijn berichten en het lijkt erop alsof andere vaste gasten dat ook steeds minder doen. Hij heeft heus geen ongelijk, maar er is ook geen greintje compassie in zijn berichten te bespeuren.

Je kunt er bijna een bingo kaart bijhouden met termen als "gaat nooit iets worden" en "daar sla je de plank compleet mis" etc. etc.