Ik ben erg blij met df64v molen.
Inmiddels hou ik meer van light roast’s. De dlc schijven heb ik gewisseld voor mazzer schijven maar die lijken meer geschikt voor medium en donkere brandingen.
De dlc gebruik ik nu dus weer. De zuren zijn echter vrij scherp. Na alles wat ik heb gelezen verwacht ik dat ssp labsweet redspeed schijven voor mij het beste resultaat zullen gaan leveren. En nu mijn vraag aan ervaringsdeskundigen op dit mooie forum:
Zal ik gewoon 64 mm labsweet schijven bestellen of ga ik echt veel meer smaak halen uit een df83v met labsweet schijven?
Df83 v met labsweet kost ongeveer 1000 euro, alleen losse 64mm schijven rond 180 euro,…
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
2Passen die mazzer schijven? Want ik meen te hebben gelezen dat de onderste schijf niet helemaal plat ligt. De Eureka XL schijven passen ook niet.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
3Itall mil ( heb ik ook ) paste goed , maar waren erg simpel, ook qua smaak.
Mazzer zat inderdaad niet helemaal lekker. Het zat er wel in maar ik kreeg het niet uitgelijnd, zag niet hoe dat kwam, leek wel iets te dik of zo.
Mazzer zat inderdaad niet helemaal lekker. Het zat er wel in maar ik kreeg het niet uitgelijnd, zag niet hoe dat kwam, leek wel iets te dik of zo.
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
4Df83v is eigenlijk underdog een end-game grinder. Als je het kan veroorloven zou ik het zeker doen. Heeft haast geen retentie, verticale schijven, ionisator doet zijn werk goed geen statisch koffie, heel gemakkelijk in openhalen en schoonmaken of schijven wisselen, heeft een pre-breaker breekt de koffie tot 80% in kleine stukjes op de hogere toeren, oja variabele RPM voor als je er iets om geeft.
Hoeveel de meerwaarde en verschil is tussen specifiek labsweet op 64 en 83 zal lastig aan te geven zijn. Je zal meer smaak loshalen uit de bonen en een stapje nog verder omhoog in helderheid is wat ik mij herinner uit review vergelijkingen maar ja hoeveel is "meer".
Je kan ook 64 schijven eerst proberen aangezien je de maler al hebt want als iets niet bevalt zal je het met minimale verlies ook zo weer door kunnen verkopen.
Ik heb de df83v ten tijde dat ik de Profitec GO ernaast had een aardige tijdje gebruikt en dat liet mij telkens wat wensen over. Ik zat toch weer verder te kijken naar een stap omhoog en bijna een kafatek hier gekocht van een Forumlid.
Maar sinds ik de Profitec GO heb vervangen voor de Strietman merk ik pas echt goed wat een geweldige maler het eigenlijk is. Je zou dus ook kunnen kijken naar je espressomachine of daar misschien meer te halen valt, geen idee wat je nu gebruikt. Voor mij was de Profitec GO dus echt een bottleneck voor de df83v.
Ik gebruik momenteel de Labsweet schijven voor bijna al mijn koffie. de DLC schijven heb ik een tijdje gebruikt maar ze kunnen niet op tegen de Labsweet. Het is in elke opzicht een stap terug was mijn ervaring. Vooral de wat lichtere branding koffie zijn de DLC vrij middelmatig.
Hoop je een beetje wat wegwijs gemaakt te hebben.
Succes!
Hoeveel de meerwaarde en verschil is tussen specifiek labsweet op 64 en 83 zal lastig aan te geven zijn. Je zal meer smaak loshalen uit de bonen en een stapje nog verder omhoog in helderheid is wat ik mij herinner uit review vergelijkingen maar ja hoeveel is "meer".
Je kan ook 64 schijven eerst proberen aangezien je de maler al hebt want als iets niet bevalt zal je het met minimale verlies ook zo weer door kunnen verkopen.
Ik heb de df83v ten tijde dat ik de Profitec GO ernaast had een aardige tijdje gebruikt en dat liet mij telkens wat wensen over. Ik zat toch weer verder te kijken naar een stap omhoog en bijna een kafatek hier gekocht van een Forumlid.
Maar sinds ik de Profitec GO heb vervangen voor de Strietman merk ik pas echt goed wat een geweldige maler het eigenlijk is. Je zou dus ook kunnen kijken naar je espressomachine of daar misschien meer te halen valt, geen idee wat je nu gebruikt. Voor mij was de Profitec GO dus echt een bottleneck voor de df83v.
Ik gebruik momenteel de Labsweet schijven voor bijna al mijn koffie. de DLC schijven heb ik een tijdje gebruikt maar ze kunnen niet op tegen de Labsweet. Het is in elke opzicht een stap terug was mijn ervaring. Vooral de wat lichtere branding koffie zijn de DLC vrij middelmatig.
Hoop je een beetje wat wegwijs gemaakt te hebben.
Succes!
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
5@hk87 bedankt voor je reactie.
Ik heb een ouderwetse expobar brewtus 4. Ik wil eigenlijk wel presure profilen, maar de bianca spreekt mij op de een of andere manier niet aan. Brewtus is wel stabiel en degelijk,…
Werken de labsweet schijven ook goed voor donkerdere roasts, mocht ik daar weer zin in krijgen?
Ik heb een ouderwetse expobar brewtus 4. Ik wil eigenlijk wel presure profilen, maar de bianca spreekt mij op de een of andere manier niet aan. Brewtus is wel stabiel en degelijk,…
Werken de labsweet schijven ook goed voor donkerdere roasts, mocht ik daar weer zin in krijgen?
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
6Welke versie van de SSP lab sweet praten we over? De V3 denk ik en niet de cast toch?Hk87 schreef:Df83v is eigenlijk underdog een end-game grinder. Als je het kan veroorloven zou ik het zeker doen. Heeft haast geen retentie, verticale schijven, ionisator doet zijn werk goed geen statisch koffie, heel gemakkelijk in openhalen en schoonmaken of schijven wisselen, heeft een pre-breaker breekt de koffie tot 80% in kleine stukjes op de hogere toeren, oja variabele RPM voor als je er iets om geeft.
Hoeveel de meerwaarde en verschil is tussen specifiek labsweet op 64 en 83 zal lastig aan te geven zijn. Je zal meer smaak loshalen uit de bonen en een stapje nog verder omhoog in helderheid is wat ik mij herinner uit review vergelijkingen maar ja hoeveel is "meer".
Je kan ook 64 schijven eerst proberen aangezien je de maler al hebt want als iets niet bevalt zal je het met minimale verlies ook zo weer door kunnen verkopen.
Ik heb de df83v ten tijde dat ik de Profitec GO ernaast had een aardige tijdje gebruikt en dat liet mij telkens wat wensen over. Ik zat toch weer verder te kijken naar een stap omhoog en bijna een kafatek hier gekocht van een Forumlid.
Maar sinds ik de Profitec GO heb vervangen voor de Strietman merk ik pas echt goed wat een geweldige maler het eigenlijk is. Je zou dus ook kunnen kijken naar je espressomachine of daar misschien meer te halen valt, geen idee wat je nu gebruikt. Voor mij was de Profitec GO dus echt een bottleneck voor de df83v.
Ik gebruik momenteel de Labsweet schijven voor bijna al mijn koffie. de DLC schijven heb ik een tijdje gebruikt maar ze kunnen niet op tegen de Labsweet. Het is in elke opzicht een stap terug was mijn ervaring. Vooral de wat lichtere branding koffie zijn de DLC vrij middelmatig.
Hoop je een beetje wat wegwijs gemaakt te hebben.
Succes!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
7In 83mm formaat is er maar 1 versie.bobbee schreef: ma 02 dec 2024, 09:40Welke versie van de SSP lab sweet praten we over? De V3 denk ik en niet de cast toch?Hk87 schreef:Df83v is eigenlijk underdog een end-game grinder. Als je het kan veroorloven zou ik het zeker doen. Heeft haast geen retentie, verticale schijven, ionisator doet zijn werk goed geen statisch koffie, heel gemakkelijk in openhalen en schoonmaken of schijven wisselen, heeft een pre-breaker breekt de koffie tot 80% in kleine stukjes op de hogere toeren, oja variabele RPM voor als je er iets om geeft.
Hoeveel de meerwaarde en verschil is tussen specifiek labsweet op 64 en 83 zal lastig aan te geven zijn. Je zal meer smaak loshalen uit de bonen en een stapje nog verder omhoog in helderheid is wat ik mij herinner uit review vergelijkingen maar ja hoeveel is "meer".
Je kan ook 64 schijven eerst proberen aangezien je de maler al hebt want als iets niet bevalt zal je het met minimale verlies ook zo weer door kunnen verkopen.
Ik heb de df83v ten tijde dat ik de Profitec GO ernaast had een aardige tijdje gebruikt en dat liet mij telkens wat wensen over. Ik zat toch weer verder te kijken naar een stap omhoog en bijna een kafatek hier gekocht van een Forumlid.
Maar sinds ik de Profitec GO heb vervangen voor de Strietman merk ik pas echt goed wat een geweldige maler het eigenlijk is. Je zou dus ook kunnen kijken naar je espressomachine of daar misschien meer te halen valt, geen idee wat je nu gebruikt. Voor mij was de Profitec GO dus echt een bottleneck voor de df83v.
Ik gebruik momenteel de Labsweet schijven voor bijna al mijn koffie. de DLC schijven heb ik een tijdje gebruikt maar ze kunnen niet op tegen de Labsweet. Het is in elke opzicht een stap terug was mijn ervaring. Vooral de wat lichtere branding koffie zijn de DLC vrij middelmatig.
Hoop je een beetje wat wegwijs gemaakt te hebben.
Succes!
De v3 is gebaseerd op 64mm formaat. HANSUNG de maker van ssp heeft aanpassingen gemaakt in de 64 segment omdat men er de grootste moeite mee hadden om fijn genoeg te malen voor espresso. Dat was nooit het geval bij 83mm.
Cast en labsweet zijn hetzelfde trouwens met SSP.
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
8Ik gebruik ze nu voor een Italiaanse blend, relatief donkere branding is dat. Werkt uitstekend! Ik heb het idee dat labsweet voor donkerdere branding zelfs beter werkt als ze voor lichtere doen.Barre Koffie schreef: ma 02 dec 2024, 09:34 @hk87 bedankt voor je reactie.
Ik heb een ouderwetse expobar brewtus 4. Ik wil eigenlijk wel presure profilen, maar de bianca spreekt mij op de een of andere manier niet aan. Brewtus is wel stabiel en degelijk,…
Werken de labsweet schijven ook goed voor donkerdere roasts, mocht ik daar weer zin in krijgen?
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Maler: DF83V
* SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)
* SSP MP (Multi-purpose)(Red Speed Coated)
* DLC Espresso burrs
Re: Ssp labsweet 64mm of direct upgraden naar 83mm
983mm Sweet Lab cast burrs (Red speed or Silver Knight)
There is only 1 version
There is only 1 version