Goedendag koffiepraters,
Ik ben Haico Ypma, 59 jaar en woonachtig in Kortenhoef.
Ik ben in 2023 besmet geraakt door het koffie virus en ben dit virus gaan cultiveren met een nieuwe Decent DE1PRO.
Nu, bijna 1,5 jaar en vele espresso’s, latte’s en cappuccino’s later, zijn mijn virus symptomen wat vervaagd en ga ik mij terugtrekken als home barista die elke gram, ml, maalgraad, branding en extractie optimalisatie serieus nam. Back to basics dus in het gezelschap van een nader te bepalen “bean to cup” machine.
T.z.t. zal ik mijn Decent hier dan ook te koop gaan aanbieden in de hoop dat iemand hier daar net zo gelukkig mee wordt als ik was.
Wellicht tot spreeks en tot dan,
Proost!
Re: Voorstellen
2Welkom!
Wat maakt dat je van de ene kant van het spectrum helemaal naar de andere kant gaat en niet bijv. in het midden gaat zitten?
Wil je graag de stap van koffiemalen overslaan en is jou dat de mindere kwaliteit vloeibare koffie waard?
Wat maakt dat je van de ene kant van het spectrum helemaal naar de andere kant gaat en niet bijv. in het midden gaat zitten?
Wil je graag de stap van koffiemalen overslaan en is jou dat de mindere kwaliteit vloeibare koffie waard?
Re: Voorstellen
3Dag Jan,
Dank voor je welkom!
Mijn leven is er recent iets anders uit gaan zien waardoor de tijd die mij het hele ritueel ‘s ochtends kost mij een beetje begint tegen te staan.
Ik zal zeker mijn lekkere bonen behouden, maar dan in een iets meer “kant en klaar” setup (ik kijk b.v. richting Sage Oracle Jet).
En ja, ik zal wat genot inleveren, maar misschien zal ik op de langere termijn (als ik niet meer om 06:30 uur in de auto moeten zitten) weer terugkeren naar een “echte” machine…
Groet, Haico.
Dank voor je welkom!
Mijn leven is er recent iets anders uit gaan zien waardoor de tijd die mij het hele ritueel ‘s ochtends kost mij een beetje begint tegen te staan.
Ik zal zeker mijn lekkere bonen behouden, maar dan in een iets meer “kant en klaar” setup (ik kijk b.v. richting Sage Oracle Jet).
En ja, ik zal wat genot inleveren, maar misschien zal ik op de langere termijn (als ik niet meer om 06:30 uur in de auto moeten zitten) weer terugkeren naar een “echte” machine…
Groet, Haico.
Re: Voorstellen
4Wauw wat een verandering inderdaad. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Misschien leuk om hier te delen als je zover bent.
Wil je echt bij de espresso’s blijven? Je hebt bv ook de Xbloom studio. Heb je nog je verse bonen maar de rest gaat vanzelf en volgens mij kan je hem ook op de timer instellen.
Deze schijnt wel echt goeie kwaliteit filter koffie te zetten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wil je echt bij de espresso’s blijven? Je hebt bv ook de Xbloom studio. Heb je nog je verse bonen maar de rest gaat vanzelf en volgens mij kan je hem ook op de timer instellen.
Deze schijnt wel echt goeie kwaliteit filter koffie te zetten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Voorstellen
5Die Decent is toch binnen no time warm en klaar voor gebruik?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Voorstellen
6Hoi Michael, dank voor de suggestie, maar ik blijf idd liever bij espresso’s (en de melk variaties die daarmee wat mij betreft het beste werken).MichaelvDuuren schreef: di 07 jan 2025, 18:34 Wauw wat een verandering inderdaad. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Misschien leuk om hier te delen als je zover bent.
Wil je echt bij de espresso’s blijven? Je hebt bv ook de Xbloom studio. Heb je nog je verse bonen maar de rest gaat vanzelf en volgens mij kan je hem ook op de timer instellen.
Deze schijnt wel echt goeie kwaliteit filter koffie te zetten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wél een leuke machine, die qua look & feel past bij mijn wensen.
Ik beloof dat ik hier na mijn switch zal melden hoezeer ik mijn Decent ga missen, of niet…
Re: Voorstellen
7Hoi Bobbee(?), de decent is idd heel snel klaar om een shot te trekken (+/- 3 minuten). Dat is ook niet zozeer mijn issue. Omdat het best een gevoelige (en prijzige) machine is ben ik veel meer tijd kwijt aan het “braaf” schoon houden na elke sessie en het structureel filteren van het water dat ik gebruik. Gewoon een beetje veel “gedoe” wat het absoluut waard is voor de kwaliteit van de extracties (ik heb nog altijd nergens een lekkerder espresso geproefd), maar niet voor een snel maar acceptabel “bakkie”.
Zie het als het verschil tussen het zelf bereiden van een lekkere pizza en het in de oven gooien van een kant en klare variant. Het eerste doe je niet zo gauw elke dag.
Re: Voorstellen
8Ah nu begrijp ik het een beetje maar ook weer niet. Zo'n Sage gaat geld kosten en ik vind hem niet goedkoop eigenlik.
Ps: pizza is in mijn geval niet zo'n goed voorbeeld want ik bak wekelijks verse pizza in een handomdraai... Maar goed, dat is mijn andere hobby. Erg leuk en lekker! Aanrader. Koop anders gewoon een pizza oven ipv een Sage. Haha!
Ps: pizza is in mijn geval niet zo'n goed voorbeeld want ik bak wekelijks verse pizza in een handomdraai... Maar goed, dat is mijn andere hobby. Erg leuk en lekker! Aanrader. Koop anders gewoon een pizza oven ipv een Sage. Haha!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!