20
door Spironski
Mokha Matari is inderdaad errug lekker, het is eigenlijk mijn favoriet. Inderdaad jammer om alle nuances weg te spoelen met sloten melk, maar als je niet teveel melk gebruikt blijft de koffie overeind.
Hoewel je niet alles uit de boon zal halen, denk ik wel dat je met een goede superautomaat het bijzondere van deze boon zal kunnen waarderen. Let wel, dit alleen als: -de bonen vers gebrand zijn (een week oud?), -de maler in je super van redelijke kwaliteit is, -je machine schoon is, -en goed afgesteld.
Je zou eigenlijk de maler van je super moeten kunnen "bypassen" en met een goede aparte espressomaler je eigen, bijzondere koffie malen. De maler is na de bonen het allerbelangrijkst.
Verder worden bonen er niet beter op door ze in het reservoir van je machine te laten liggen. Beter kan je ze in een licht-, en luchtdichte pot bewaren en per keer doseren. Zou je vriendin niet de moeite willen nemen om per keer te doseren? Kan jij daarna met je "eigen" bonen in de weer...
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder